Utrke 2013 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Ja sam: Vozač
Navijam za: Kimi i Frijns

Re: VN Mađarske - Hungaroring 26/27/28.07.2013

Post Postao/la K1M1 »

Armanini je napisao/la:sve 5, samo sad je nepotreban smajlic.. il si ti uvjerenja da se button isto branio od lewisa i vettla..
nadam se da ne mislis tako i da gledas utrku s 2 oka, jer u suprotnom nemamo vise sto raspravljat..
hm, ne kužim zašto bi button lewisa propustio a vettela ne, objasni mi? znači i webber je isto propustio lewisa, ma svi ga propuštaju da, blago njemu.
Armanini je napisao/la:
Ne kužim kako rbr nije bio brži bolid od mcm-a.
baci pogled na speed trap pa ces mozda skuzit ;)

ne pricam o vremenu kruga, nego o brzini bolida.. brzina bolida kroz krug je tu nebitna jer je madjarska i nema pretjecanja nekog tko ne zeli da ga se predje..
ni ovo ti ne drži vodu, pa nije ni lewis pretjecao na ravnici pomoću drs-a.
Armanini je napisao/la:tocno to, imao je nesrecu sto je izasao iz boxa iza buttona, a ne ispred njega.. kad sekunda igra ulogu kod neocekivane i nevezane stvari onda je to malo i sreca nesreca..
sreća? pa i lewis je bio iza buttona, samo što ga je lewis odmah riješio, dok je vettel 16 krugova proveo iza... Valjda je to vještina, a ne sreća..
Jednostavno je lewis (imo) u segmentu pretjecanja i borbi na stazi stepenicu iznad vettela (rekao bi čak i ostalih vozača). Dok je vettel pak vjerojatno najbolji u kontroliranju utrke sa polea.
To je neki moj dojam, obojica su top vozači, majstori, al lewis me nekako uvijek više oduševi tom hrabrošću i potezima na stazi.
slika
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

aha, znači sad kad Vettel nije pobjedio se više ne broje razlike u bolidima,nego je sve vještina? u trenucima kad su oba imali slobodnu stazu Hamilton je bez problema parirao Vettelu u vremenima po krugu iako se manje-više tempirao na vodećoj poziciji. dodaj razliku u top speedu i jasno je da će Hamilton bez ikakvih problema proći Buttona uz DRS.
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

vidc je napisao/la:aha, znači sad kad Vettel nije pobjedio se više ne broje razlike u bolidima,nego je sve vještina? u trenucima kad su oba imali slobodnu stazu Hamilton je bez problema parirao Vettelu u vremenima po krugu iako se manje-više tempirao na vodećoj poziciji. dodaj razliku u top speedu i jasno je da će Hamilton bez ikakvih problema proći Buttona uz DRS.
Naravno u pravu si :utjeha: da red bull nije bio brzi bolid na ostalom dijelu staze nebi nis rekel. Da je Vettel imal malo vise muda proso bi on buttona puno puno prije. I to na isti nacin nakako ga je prosao nakon 14 krugova ali su u red bullu racunali da ce mu se samo maknuti jer jer on ipak S.Vettel velicina koja se dere na radio da mu kimi nije ostavil dosta mjesta da ga prođe ajde nemoj molim te
Darkness rises when silence dies
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Webber je sa 10.mjesta lakoćom došao do 4. svega nekoliko sec iza Vettela
Dovoljno govori o snazi RB jučer o utrci kakvu je imao Vettel i o utrci kakvu je imao Webber
...put u raj nije posut ružama...
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

elder je napisao/la:
vidc je napisao/la:aha, znači sad kad Vettel nije pobjedio se više ne broje razlike u bolidima,nego je sve vještina? u trenucima kad su oba imali slobodnu stazu Hamilton je bez problema parirao Vettelu u vremenima po krugu iako se manje-više tempirao na vodećoj poziciji. dodaj razliku u top speedu i jasno je da će Hamilton bez ikakvih problema proći Buttona uz DRS.
Naravno u pravu si :utjeha: da red bull nije bio brzi bolid na ostalom dijelu staze nebi nis rekel. Da je Vettel imal malo vise muda proso bi on buttona puno puno prije. I to na isti nacin nakako ga je prosao nakon 14 krugova ali su u red bullu racunali da ce mu se samo maknuti jer jer on ipak S.Vettel velicina koja se dere na radio da mu kimi nije ostavil dosta mjesta da ga prođe ajde nemoj molim te
a tooooo je znači, koji su idioti ti u red bullu. stvarno su glupi, mislim gdje su vidjeli da se npr. motor mora hladiti,da se KERS mora hladiti...ma kakvi su to samo glupi inženjeri?
mislim i Vettel, koji debil nesposobni, u jednoj mađarskoj nije uspio isprve preteći bolid koji je brži na pravcu, na stazi poznatoj kao "raj za preticanje".
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

omg, pa pretjecalo se i na drugim djelovima staze, čak je više pretjecanja bilo bez drs-a...
ako mogu grosjean, hamilton i ostali onda može i vettel...
al još mi jedna stvar nije jasna, uvijek je opravdanje da red bull nema dovoljno velik top speed. Pa sami su si krivi za to što tako podešavaju bolid i što takav setup imaju.
Dakle po nekoj logici time bi izvan drs zone, kroz zavoje, vettelu trebalo bit još lakše prestić nego hamiltonu, zato jer red bull ima setup kojim kompromitiraju top speed kako bi imali što bolji downforce i išli što bolje kroz zavoje.
A i još uz sve to je button bio na starijim gumama nego vettel. Sry, al tu nema opravdanja za vettela, ako je htio pobijedit, trebao je skupit hrabrosti pa napast što prije...
slika
elder
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la elder »

vidc je napisao/la: a tooooo je znači, koji su idioti ti u red bullu. stvarno su glupi, mislim gdje su vidjeli da se npr. motor mora hladiti,da se KERS mora hladiti...ma kakvi su to samo glupi inženjeri?
mislim i Vettel, koji debil nesposobni, u jednoj mađarskoj nije uspio isprve preteći bolid koji je brži na pravcu, na stazi poznatoj kao "raj za preticanje".
Mah s tobom ici u raspravu, nepotrebno. Da ga je htel proci mogel ga je komotno proci i tocka, jer da nije nebi ga prosel ni nakon 14 krugova.
Darkness rises when silence dies
wolfman
HNL kladionica super velemajstor
HNL kladionica super velemajstor
Navijam za: Vettel

Post Postao/la wolfman »

probao je,nije išlo,morao se odmaknut da ohladi motor/kers,napao kasnije i prošao...očito nije imao svoj dan kao hamilton i mislim da je to to a ne sad izmišljat toplu vodu
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

elder je napisao/la:
vidc je napisao/la: a tooooo je znači, koji su idioti ti u red bullu. stvarno su glupi, mislim gdje su vidjeli da se npr. motor mora hladiti,da se KERS mora hladiti...ma kakvi su to samo glupi inženjeri?
Mah s tobom ici u raspravu, nepotrebno. Da ga je htel proci mogel ga je komotno proci i tocka, jer da nije nebi ga prosel ni nakon 14 krugova.
da je ga mogao proći odmah prošao bi. nakon 14 krugova, od kojih je dobar dio Vettel namjerno napravio razmak na zahtjev tima da ohladi bolid, su i buttonove gume bile pred kraj života.
K1M1 je napisao/la:omg, pa pretjecalo se i na drugim djelovima staze, čak je više pretjecanja bilo bez drs-a...
ako mogu grosjean, hamilton i ostali onda može i vettel...
al još mi jedna stvar nije jasna, uvijek je opravdanje da red bull nema dovoljno velik top speed. Pa sami su si krivi za to što tako podešavaju bolid i što takav setup imaju.
Dakle po nekoj logici time bi izvan drs zone, kroz zavoje, vettelu trebalo bit još lakše prestić nego hamiltonu, zato jer red bull ima setup kojim kompromitiraju top speed kako bi imali što bolji downforce i išli što bolje kroz zavoje.
A i još uz sve to je button bio na starijim gumama nego vettel. Sry, al tu nema opravdanja za vettela, ako je htio pobijedit, trebao je skupit hrabrosti pa napast što prije...
ne lupajte gluposti. preticanja kroz srednje brze zavoje se događaju samo kad su baš ogromne razlike u brzinama bolida, u starosti guma ili npr na kiši. sad ćete vi spomenut 2 hamiltonova poteza na webberu, međutim u jednoj situaciji je ispred webbera bi bolid koji zaostaje za cijeli krug, u drugoj alonso s bolidom koji je imao toliko potrošene gume da je na kraju tog kruga u kojem je hamilton došao iza njega otišao u boks. hamilton se ODLIČNO snašao i iskoristio situaciju , a webber valjda ne zna koristiti retrovizore il šta već. Grosjean je pretekao Massu koji je imao oštećeno krilo,i nije bilo baš u zavoju...a očigledno ni legalno.
uglavnom, ako netko misli da hamilton čisto na vještinu može ostvariti onoliku razliku u brzini i samo zahvaljujući preticati s vanjske strane onda se radi o vanzemaljcu,i to izvanserijskom!
dalje, Vettel je napao odmah, nije uspio proći jer se nije mogao približiti dovoljno na ravnim dijelovima niti je imao "pomoć" puno sporijih bolida pa da proba nešto kroz zavoje. nakon par krugova mu javljaju da se odmakne jer se bolid pregrijavao. nakon cijelih 14 krugova uspjeva proći, što govori da Buttonove gume i nisu bile u toliko lošijem stanju na početku dvoboja, odnosno nakon što je Vettel izašao iz boksa.
Armanini
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Armanini »

hm, ne kužim zašto bi button lewisa propustio a vettela ne, objasni mi?
omg, pa zar i ti?

pa niste valjda toliko ludi.. pa normalno da vozaci nemaju isti odnos prema svakome lol..
dajte pratite koji prijenos gdje je pogled i uvid u f1 svijet direktno iz f1 svijeta, a ne s novinarske strane..

davidson je prvi rekao kako je button igrao za lewisa i koliko mu je pomogao, ako vam ne znaci nis moje misljenje, mozda vam explain nekog tko je bio u svijetu f1 vise znaci..

il jos bolje - skinite si utrku i pogledajte na miru sami - pogledajte buttonovo branjenje protiv lewisa i buttonovo branenje protiv vettla.. mislim da svi imate zdrava 2 oka da vidite razlike.. al ne gledat na nacin- u jbte jesi vidio kako je najbolji vozac ikad lewis prosao odmah buttona, a mali govnjar vettel nije mogao 13 krugova..

drugi primjer webberovo pasivno branenje od lewisa sto vam sam fkng lewis rekao nakon utrke da je sretan sto se malo pofajtao sa webberom, jer jos malo ga vise nece bit, i da mu se zahvaljuje sto je bio BLAG i nije se jako branio..

dalje primjer masse i branenja od grosjeana.. kao suprotnost pasivnom branenju..

pricate o nekim pretjecanjima, a ja se ne sjecam ni jednog pretjecanja koje je bilo za poziciju.. ili je lewisovo pretjecanje buttona za poziciju? lewisovo pretjecanje webbera za poziciju?

morate razdvojit pretjecanja vozaca sa kojim se boris direktno za poziciju, i pretjecanje vozaca koji se nadje ispred tebe zbog druge taktike i ne odlaska u box..

vettel je probao jednom konkretno proc buttona i to je zavrsilo malo kidanjem krila.. button jednostavno nije htio popustit vettlu (bilo je lijepo za gledat)

naravno da si je vettel sam kriv, mogao je probat na silu i na misice kao sto su neki prolazili, al lik nema potrebe riskirat..

dajte mi onda objasnite zasto grosjean nije prosao alonsa koji je kroz cijelu utrku imao sporiji pace od njega.. koliko krugova na kraju utrke mu je bio unutar sekunde?

shvatite da je to madjarska, staza prakticki ima samo jedno mjesto za pretjecanje koje ovaj put uopce nije bilo.. da je primjerice bio schumaher na poleu on bi mogao drzat cijeli grid iza sebe..

pretjecanja koja su bila su bila super, najcesce doduse sa jednim vozacom koji mora otic van staze, al ajd..
Da ga je htel proci mogel ga je komotno proci i tocka, jer da nije nebi ga prosel ni nakon 14 krugova.
aha, znaci on nije htio prestic.. aha sad kuzim.. ma da, to ful ima smisla.. otkinuo je malo krila tek tako.. za publiku lol..
da.. vozaci vjerojatno tako misle.. mah.. ne zelim ga prestic pa cu se vozikat iza njega i gubit cijelu sekundu po krugu.. ono.. whatever..
da mi je gledat utrke sa vasim ocima i sa vasim shvacanjem.. hah
ako mogu grosjean
zasto grosjean nije prestigao alonsa?
isto nije htio ili?

mislim bezvezna je rasprava, al rec da se button isto branio protiv lewisa i vettla je na totalna bedastoca..

ni ovo ti ne drži vodu, pa nije ni lewis pretjecao na ravnici pomoću drs-a.

o jbo vas.. cemu fkng usporedjivanje uvijek.. pise se o vettlu vi spomete lewisa.. pise se o lewisu, vi spomenete vettla.. pa ne voze ljudi iste bolide jebo vas..

ja sam komentirao brzinu rbra u odnosu na mcm koja je manja, samo to, nis vise ni nis manje.. da.. ta brzina ne znaci jako nis jer nije znacila nikom na prvoj zoni, tako da ta cinjenica nije ni vazna, al igra ulogu u napadanju.. neznam dal uzimate u obzir da se bolid koji se brani protiv drsa pokusava branit kersom, a u ovom slucaju button si nije ni ostavljao kersa jer mu nije bilo potrebno..

al dok se brzi bolid uz pomoc drsa vise priblizi nakon prve zone i u drugoj dodje na guzicu i u priliku za napad, ovaj nije imao tu mogucnost..

ja ne branim vettla dapace.. i ja bi ocekivao da ga rjesi u 2 3 kruga, al nije mi bilo jasno ni zasto alonso nije napao u jbnih pol utrke petrova, a bila je utrka za jbni naslov.. pa opet se zna razlog, novi motor u renolu i ovo i ono i simo i tamo i skuzis da je ocito nemoguce..

a zapravo rasprava je oko toga dal je to lewis imao olaksanu utrku ili ne - naravno da je.. i to maximalno olaksanu..
rFactor F1 HR server Info
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

VN Belgije, SHELL BELGIAN GRAND PRIX 23,24,25/08

Post Postao/la F1NAC »

Formula 1 is baaaack

slika

2012. Q

slika

2012. R

slika

2013 Tyres - Hard (prime, red) Medium (option, white)

Pole 2012:

Jedan od sudara koji je obilježio sezonu
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: VN Belgije, SHELL BELGIAN GRAND PRIX 23,24,25/08

Post Postao/la speedy56 »

Htio bih dodati ovu sliku.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Što je čudno na toj slici? Ako dobro vidim to je snimka iz 2010. i Vettel kako koristi F-Duct kroz Eau Rouge
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Cuky je napisao/la:Što je čudno na toj slici? Ako dobro vidim to je snimka iz 2010. i Vettel kako koristi F-Duct kroz Eau Rouge
mislim da nas je htio kolega podsjetiti na G-Force,ako se ne varam ili mozda na "blind turn"??'
Alonsista hasta la muerte..
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Ništa nije čudno. Samo magija Eau Rouge, a slika mi je zanimljiva jer nisam našao niti jednu drugu na netu s G silama.
A kad smo kod G sila..... 4G! Takva sila je na kočenju! :shock:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

inače, čisto da malo "cjepidlačimo" na toj slici Vettel je već prošao Eau Rouge i ulazi u Raidillon. Eau Rouge je samo onaj prvi mali lijevi zavoj na dnu, ova desno-lijevo kombinacija na uzbrdici više nije Eau Rouge

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ipak nećemo cjepidlačit, svi tu uzbrdicu znaju kao eau rouge,nema smisla sad tjerat ljude da uče nešto drugo :D
meni je opet fascinantno to što su vozači te godine bili spremni držat volan jednom rukom kroz tako opasan zavoj samo da bi uhvatili koju stotinku...
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa taj zavoj i nije toliko opasan zadnjih 10-ak godina. Sam zavoj je ublažen, zid i sa lijeve i sa desne strane udaljen od staze, a pijesak zamijenjen asfaltom

slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

A i nije više neka strašna stvar proć punim gasom.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

ma nije đavla, pri toj brzini nekontrolirano izlijetanje sa staze bi baš gadno izgledalo. neke situacije koje ne bi bile strašne u 99% svih zavoja, u ovom bi bile vrlo opasne. npr. pucanje gume u sred zavoja, oštećenje prednjeg krila u dvoboju u sred zavoja... koliko god da su daleko ograde, i dalje su jako blizu ako se uzme koliko je zavoj brz
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

mora bit gust kad onako si usred uzbrdice i pogled ti je samo na nebo :D. Dozivljaj kroz sam zavoj je Alonso objasnio:
You come into the corner downhill, have a sudden change [of direction] at the bottom and then go very steep uphill. From the cockpit, you cannot see the exit and as you come over the crest, you don't know where you will land. It is a crucial corner for the timed lap, and also in the race, because you have a long uphill straight afterwards where you can lose a lot of time if you make a mistake. But it is also an important corner for the driver's feeling. It makes a special impression every lap, because you also have a compression in your body as you go through the bottom of the corner. It is very strange - but good fun as well."
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Izgleda da će napokon bit kišna utrka. Ako bude, oće to bit prva ove sezone?
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Slash je napisao/la:Izgleda da će napokon bit kišna utrka. Ako bude, oće to bit prva ove sezone?
ne ako se moze malezija nazvati kišnom (start po kiši )
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Aha da, to nisam bio siguran dal je bila samo prošla kišna il i ova il nijedna il obje :D.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Nekad je to ovako izgledalo
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
Zaključano