Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Cuky
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Cuky »

imali su još jedan dodatni otvor za hlađenje na F14T...vidi ga se dolje ispod SKF, Magneti Marelli i brembo logoa.
slika

On nije bio uvijek tu, ali sam primjetio odmah na početku da je tu postavljena dio koji se može skinuti i na njegovo mjesto staviti neki drugi...prošle godine su tu imali otvore kroz koje je zrak izlazio van, a sad su postavili otvor kroz koji ulazi.
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

da se nadovezen na svoju izjavu tu gore, gazetta navodi da bi Ferrari mogao imat tolike promjene da bi to mogla bit b-specifikacija bolida
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
mrd
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la mrd »

sorry za off, ali citam sada i nisam prije primjetio. Dali je slucajno sto F14T izgleda kao FIAT?
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

slučajno jest (dogodine će ako nastave u istom formatu biti F15T) ali da je dobra situacija za iskoristit ju u marketingu svakako jest.

Iako, vidim da na portalima označavaju bolid kao F14T, dok u svojim videima i na sajtu Ferrari ga označava kao F14-T

EDIT:
F1NAC je napisao/la:da se nadovezen na svoju izjavu tu gore, gazetta navodi da bi Ferrari mogao imat tolike promjene da bi to mogla bit b-specifikacija bolida

evo ovako:
AMuS writes that Ferrari had no mechanical issues in Jerez, just false error messages, software issues and damaged sensors. The powertrain was at 80% of its potential and mappings were made with maximum flexibility in mind so they could react to problems easily. They will use a modified power unit for the first Bahrain test in order to gain as much data as possible before the freeze, the new aero package will be brought to the second Bahrain test. They supposedly have a cooling system that saves 15% space, there's no official comment from Ferrari, they just said that they have "something special".

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Danas sam malo razmišljao o tom imenu i mislim da nešto kao F266 ne bi bilo loše. 266 je rezultat dijeljenja kubikaže s brojem cilindara, a mislim da su tako znali dolaziti do imena bolida u Enzovo vrijeme pa bi mogli reći da je i to tradicija.

Što se ove B specifikacije tiče...
Da, dobro je da imamo šuškanja i da se piše, ali dok ne vidim ne vjerujem pogotovo u slučaju Ferrarija oko kojeg ima najviše žutila (znam da je ovo gazetta, ali govorim općenito).
2012. tako negdje oko Koreje ili SIngapura je bilo govora da će Ferrari imati novi difuzor, novo pr. krilo, da će Shell složiti novo super-atomsko-nuklerarno ulje s kojim će motor razvijati veću snagu i manje trošiti i da će to sve donijeti 3-5 desetinki.
Pa na kraju od toga nije bilo ništa posebno, onda se je pisalo da će to doči u Indiju...
Kužite što hoću reći ;)
slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Cuky je napisao/la:imali su još jedan dodatni otvor za hlađenje na F14T...vidi ga se dolje ispod SKF, Magneti Marelli i brembo logoa.
[ http://i.imgur.com/OIYmRXl.jpg ]

On nije bio uvijek tu, ali sam primjetio odmah na početku da je tu postavljena dio koji se može skinuti i na njegovo mjesto staviti neki drugi...prošle godine su tu imali otvore kroz koje je zrak izlazio van, a sad su postavili otvor kroz koji ulazi.
Sudeci po lokaciji pretp da im sluzi za hlađenje MGU-K, baterije, AC/DC konvertora tj cijelog tog paketa.
I like to race, not to do laps alone.
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

speedy56 je napisao/la:Danas sam malo razmišljao o tom imenu i mislim da nešto kao F266 ne bi bilo loše. 266 je rezultat dijeljenja kubikaže s brojem cilindara, a mislim da su tako znali dolaziti do imena bolida u Enzovo vrijeme pa bi mogli reći da je i to tradicija.

Što se ove B specifikacije tiče...
Da, dobro je da imamo šuškanja i da se piše, ali dok ne vidim ne vjerujem pogotovo u slučaju Ferrarija oko kojeg ima najviše žutila (znam da je ovo gazetta, ali govorim općenito).
2012. tako negdje oko Koreje ili SIngapura je bilo govora da će Ferrari imati novi difuzor, novo pr. krilo, da će Shell složiti novo super-atomsko-nuklerarno ulje s kojim će motor razvijati veću snagu i manje trošiti i da će to sve donijeti 3-5 desetinki.
Pa na kraju od toga nije bilo ništa posebno, onda se je pisalo da će to doči u Indiju...
Kužite što hoću reći ;)

Istina, puno toga je rekla-kazala pogotovo oko Ferrarija. Ali nebi me zacudilo da je dosta toga tocno, zapravo mi to ima dosta logike.

Moguce da imaju vise razlicitih pogonskih jedinica (ne mislim tu neke drasticne razlike ) koje su pripremili ovisno o tome kako ce proci prvi test.

Moguce da je sve proslo ok, nasli mjesto / prostor di mogu jos poboljsati cijeli pogonski paket, mozda i samniti obujam cijelog paketa. Otic u bahrain i testirat s tim.

A logicno je da za zadni test onda se bave aero konfiguracijom.
I like to race, not to do laps alone.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

nakon dugo niza godina mi tifosi docekali smo i tu izjavu
Ferrari has received a confidence boost on the aerodynamic front, with early running of its new Formula 1 car showing its windtunnel data is now correlating to what it is finding on track.
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Dok ne vidim konkretne rezultate na stazi nevjerujem u nikakve izjave
...put u raj nije posut ružama...
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Iako se na oko cini drugacije,ali ferari F14 T je puno uskiji od RB a i od ostalih.Skinuo sam neke slike od usporedbe sa RB-om i vidi se da je kod bokova ferari uzi od konkurencije,sto tvrdi i sam ferari da pomocu inovativnog sistema hlagjenja(navodno voda-zrak hladnjaci) da imaju zastedu od 15%

slika
slika
slika
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Bernardinac »

Uži ne mora biti i brži? :biggrin:
Meni se više sviđa to što je zvuk Ferrari turba totalno drukčiji od ostalih. U to polažem više nade nego u ovih par cm užih side pods-a.
Ovo što sam čuo kako Ferrari zvuči pri downschift -u na kočenju mi se jako sviđa. :)
Ostali bolidi zvuče prepoznatljivo pri "šaltanju" dok Ferrari naprosto zviždi, kao mlažnjak. :badgrin:
Tu mora biti neka fora. 8)
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pa ima spekulacija da Ferari rabi ERS kao neki most pomegju brzina pri shaltanju, a jos cudnije je da Sauber i Marusija koji isto imaju ferarijeve mjenjace nemaju taj zvuk.

Neki pretpostavljaju da je Ferari pronasao nacin da nema prekida dotoka okretnog momenta niz mjenjaca,t.j. kao da ima neki CVT mjenjac.

Ipak se radi o serioznom timu barem u polju mehanike.Mozda je dosad njihova ahilova peta je bila to sto je bio zamrznut razvoj i v8 motora i mjenjaca.

Sada imaju priliku da dokazu dali vrede ili pak ne(opet)
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

navodno je Ferrari usavrsio cut off tehnologiju. Kada vozac digne nogu s papucice gasa onda se automatski prekine ubrizgavanje goriva, zasad bez nekih kvarova, al da su jos u fazi razvijanja jer je elektornicko mapiranje dosta slozeno. S tim navodno mogu izbjegnut one fuel save modove.. Let's wait and see
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Malo mi je čudno da je to "neka nova tehnologija", jer svi obični auti imaju to već više od 25 godina. Od kad su maknuti karburatori. Kad auto ide a noga nije na gasu, gorivo ne ide. Koliko ja znam.
Samo neka se trkaju.
KimiF@n
Navijam za: Kimi Raikkonen
Kontakt:

Post Postao/la KimiF@n »

Može li mi netko napisati tko je sve sada u tehničkom osoblju Ferrarija? Oni od prije + oni koji su došli. Znam da je došao James Allison iz Lotusa, ali koliko se sjećam nije on jedini...
slika slika slika slika slika slika

“Leave me alone, I know what I'm doing”
Dr. DJ
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari-Massa

Post Postao/la Dr. DJ »

KimiF@n je napisao/la:Može li mi netko napisati tko je sve sada u tehničkom osoblju Ferrarija? Oni od prije + oni koji su došli. Znam da je došao James Allison iz Lotusa, ali koliko se sjećam nije on jedini...
http://formula1.ferrari.com/people" onclick="window.open(this.href);return false;

Imaš ovdje popis ključnih ljudi i na tagu do Scuderia...nadam se da sam barem malo pomogao...
1982 UCV 1919
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Dr. DJ je napisao/la:
KimiF@n je napisao/la:Može li mi netko napisati tko je sve sada u tehničkom osoblju Ferrarija? Oni od prije + oni koji su došli. Znam da je došao James Allison iz Lotusa, ali koliko se sjećam nije on jedini...
http://formula1.ferrari.com/people" onclick="window.open(this.href);return false;

Imaš ovdje popis ključnih ljudi i na tagu do Scuderia...nadam se da sam barem malo pomogao...
Ja bih tu dodao još i sledeća imena:
Loic Bigois šef aerodinamike,
Martin Bester - dizajner, aerodinamika
David Sanchez - specijalnost krila
Nil Martin - strategija
Fabio Montecchi - dizajner
Rory Byrne - konsultant
došli skoro, osim pomenutog Allisona
Dirk de Beer bio šef aerodinamike u Lotusu
Florian Puget - ERS, došao iz Mercedesa
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ferrari se modernizira :D

http://formula1.ferrari.com/news/scuder ... -ones-eyes" onclick="window.open(this.href);return false;
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

To to, čim dublji podrum za andergraund tajna ilegalna prokleto skupa testiranja :D
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

možda je to osiguranje da novi, moderniji i moćniji zračni tunel koji je pušten u pogon ne otpuše novu zgradu :D

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Iz Motorsport Monday magazina...

Rumours emerged from Maranello that Ferrari’s test at Jerez was not running as smooth as it appeared. Running and horsepower were restricted due to the issue overheating the Energy Recovery System (ERS). Motorsport Monday understand the three cables connecting the MGU-K to the ERS Control unit were running very hot. These cables carry the high current power between the two devices, as the current is of the order of tens of amps, the cables are relatively thick and thus heavy. In order to save weight, the cables are run as thin as possible and cooled only with airflow. The issue with running thinner cables, is just as with a light bulb, the thinner cables heats up from the high current. Ferrari had this issue and was
overheating the cable and its connectors. Thus they had to reduce the ERS power output down by 100hp and restrict the number of laps that could be run. For Bahrain the team have the option of thicker and thus heavier cables or adopt a better cooling solution.
Znači tokom testa koristili su samo 60 od mogućih 160KS iz ERS sustava

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:Iz Motorsport Monday magazina...

Rumours emerged from Maranello that Ferrari’s test at Jerez was not running as smooth as it appeared. Running and horsepower were restricted due to the issue overheating the Energy Recovery System (ERS). Motorsport Monday understand the three cables connecting the MGU-K to the ERS Control unit were running very hot. These cables carry the high current power between the two devices, as the current is of the order of tens of amps, the cables are relatively thick and thus heavy. In order to save weight, the cables are run as thin as possible and cooled only with airflow. The issue with running thinner cables, is just as with a light bulb, the thinner cables heats up from the high current. Ferrari had this issue and was
overheating the cable and its connectors. Thus they had to reduce the ERS power output down by 100hp and restrict the number of laps that could be run. For Bahrain the team have the option of thicker and thus heavier cables or adopt a better cooling solution.
Znači tokom testa koristili su samo 60 od mogućih 160KS iz ERS sustava
to je s obzirom na vremena jos i dobro :D
slika
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ako su samo kablovi kako se prica,to ce se lako resiti,ali ako je strukturni kvar ili baterije,mozda ne ce moci tako lako
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Marc Gene i F60 u 2014. bojama u Južnoafričkoj republici
slika

slika
F1NAC