Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
F1NAC
Moderator
Moderator
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

slika
Novo prednje krilo.dosta kaskada. Kao sto sam i rekao na ovom testu se tek mogu ocekivati paketi koji ce se koristiti u australiji
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Također, širi ovaj crni dio oko ispuha te nove bočne stranice na stražnjem krilu koje nisu prorezane otraga nego su cijele
slika

EDIT: Na gornjoj se slici dobro vidu te nove stranice na stražnjem krilu, ali se veći otvor za hlađenje ne vidi tako dobro. Evo sad aslika na kojoj se obje stvari vide jako dobro
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

ovo je jos bolja slika di se moze vidit podignuta "guzica"

slika
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Zašto su išli na to? "Podignutu guzicu". Koje su prednosti toga.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

@dmarijon
jako pojednostavljeno: povećava se volumen difuzora, ako se uzme da je donji rub podloga po kojoj se bolid kreće. Ako se pogodi može se dodatno povećati downforce koji proizvodi difuzor. Ako se pretjera može se dogoditi da zrak koji je inače ispod bolida počne "curiti" van čime se zapravo oslabljuje difuzor. Prošlih godina momčadi su koristile brzu struju ispušnih plinova kako bi spriječili to curenje, tako da je ove godine kad nemaju takvu pomoć stvarno čudo koliko uspjevaju podignuti stražnji kraj, ne samo u Ferrariju nego svi

@Finac
Nisam pričao o tome, ali dobro si primjetio da su ga podosta podignuli

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Kužim, da. Povišena guzica uvijek me prvo asocira na potlak, koji je imao svoju slavnu eru pa je s razlogom naprasno zabranjen :). Zato i imamo dasku.
Difuzor donekle radi sličnu stvar, ali na drugi način. U biti, i difuzor radi nešto slično, isto stvara potlak ali samo na mjestu gdje je on? Nešto kao suprotan downforce.
Samo neka se trkaju.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Vidim da ste krenuli o rakeu pričati malo
Mislim da je Red Bull tu kralj
slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

sa ove stražnje strane RB izgleda više nego što zapravo jest, tu sam raspravu baš čitao danas na F1T forumu...vanjski rub njihovog difuzora je malo drukčije oblikovan nego kod ostalih, pa malo vara...

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Da se vratimo na temu: do sada se čini da ovaj bolid puno puno bolje leži Fernandu nego Kimiju. Kimi se još uvijek vidljivo bori s njim. Bolid je rađen skoro od nule, tako da samo djelom može biti razlog da je Kimi pridošlica.
Samo neka se trkaju.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

:oo: ovo sa manjakom konjskih sila na ferarijevom motoru nije i tako losa vijest-pre mesec dana se govorilo o razlici od 100 ks,sada je `smanjeno` na 75.idemo napreeed
speedy56
Legenda
Legenda

dmarijon je napisao/la:Da se vratimo na temu: do sada se čini da ovaj bolid puno puno bolje leži Fernandu nego Kimiju. Kimi se još uvijek vidljivo bori s njim. Bolid je rađen skoro od nule, tako da samo djelom može biti razlog da je Kimi pridošlica.
Ne računam današnju Kimijevu kilometražu
Alonso - 1625km
Raikkonen - 1023.6km
Nisam previše proučavao snimke s youtuba, ali kolko sam vidio Raikkonena na Sky-u uvijek ima nekog bježanja zadnjeg kraja, pamtim recimo iz drugog zavoja u Bahreinu.
Raikkonen je do sad vozio Lotusa koji je jedan od boljih bolida za vožnju bio (dosta je pogledati kako čuvaju gume - nema nikakvih driftova), dok Alonso Ferrari koji je možda jedan od najtežih bolida za vožnju (F138 i ne tolko kolko F2012). Dodaj tome da su Alonso i Massa već u 10. (ili 11., nisam siguran) mjesecu već vozili bolid za 2014. u simulatoru i ovu razliku u kilometraži i to napravi razliku
Ja sam prvo mislio da će Raikkonenu taj oversteer odgovarati, ako ništa drugo barem zbog relijaških dana. Za Alonsa se ne brinem, on je tip vozača što god mu daš on izvuče maksimum i prilagodi se tome. Najbolji primjer je promjena stila vožnje s Michelina na Bridgestone i vožnje 2012.

A ovo za snagu... Ili je to istina pa je onih 336kph bilo u super lakom bolidu i u tow-u ili je 75ks glupost i 336kph je bilo u čistom zraku s normalnim setupom
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Zanimljiv detalj kod Ferrarija ispod kamere. Nisam sigran ako je to stvarno tako oblikovan ovaj dio na koji se kamera montira, da ima ovo krilce ispod, ili je to samo neki senzor
slika

Evo i slika na kojoj je označen taj dio
slika

slika
nikolaf1
Početnik
Početnik

Post Postao/la nikolaf1 »

Ovaj tzv. winglet je posljednji put vidjen na F2008. Pravilima iz 2009 godine, mislim da je taj aero dodatak ukinut, pa su se momcadi igrale sa drzacima kamera na bocnoj strani airbox-a kako bi stvorile slican efekat i usmjerile struju zraka ka straznjem krilu.
Postoji mogucnost i da je ovo senzor, ali mi nema logike da bude ovako oblikovan ako je vec na samom vrhu bolida.

slika
FORZA FERRARI !!!
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

cini mi se da nije nikakav senzor,jer inace bi bile neke zice vidljive. Danas se opet ovo krilce pojavilo na Ferrariju

slika
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Nova krilca na stražnjim kotačima
slika

Prethodno su bila ravna
slika

EDIT: Evo i slika na kojoj su uspoređena jedno pored drugog ta krilca
slika

Također, u usporedbi sa gornje 2 slike vidljivo je da su danas probali i novo stražnje krilo, tj. onaj pomični dio. Kraći je i nema ona dva V izreza
slika

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

bad news za nas, niš do podneva
Bad news for Räikkönen. Ferrari will not leave until the afternoon. It seems that you have any problems with the connector.
slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ovo uopšte ne izgleda dobro za sada za Ferrari.
Poglavica LdM je bio protiv aero ere u F1 a izgleda da će ova era turbo motora u F1 biti još gora za Ferrari.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

ne izgleda dobro? zašto sad to?
ja čitam da danas na simulaciji utrke je Raikkonen držao ritam jako sličan Mercedesovom...

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Zašto? Uvijek pričamo da se nezna tko je gdje i da prije Melbournea nećemo ništa znati i Ferrari je na jednom otpisan?!?

Da, možda su dosadašnja testiranja mogla proći malo bolje, ali smo de facto iza Merca i uz bok McLarenu. Kravitz se jučer rasapričao da je Force India u utrci negdej tu s Ferrarijem, al mislim da je to ipak pretjerivanje. A i ako jesu tu, s vremenom će zaostati, slično kao Sauber 2012., Lotus 2011, i 2012.

Primijetio sam da do sada nisu donijeli dosta toga novoga, a sutra je zadnji dan. Imali su krilo (prednje + zadnje) i onaj difuzor iz Jereza.

@cuky
I Fernando je jučer u sim trke bio jako dobar
slika
K1M1
HNL kladionica majstor
HNL kladionica majstor
Navijam za: Kimi i Frijns

Post Postao/la K1M1 »

Cuky je napisao/la:ne izgleda dobro? zašto sad to?
ja čitam da danas na simulaciji utrke je Raikkonen držao ritam jako sličan Mercedesovom...
a ja upravo čitam na drugim forumima kako svi govore da im je pace katastrofa, 1-2 sec sporije po krugu od merca otprilike u simulaciji utrke...
e sad, kome vjerovat, tebi ili njima? :) treba neku malu analizu napravit ako se nekom da...
speedy56 je napisao/la:Da, možda su dosadašnja testiranja mogla proći malo bolje, ali smo de facto iza Merca i uz bok McLarenu. Kravitz se jučer rasapričao da je Force India u utrci negdej tu s Ferrarijem, al mislim da je to ipak pretjerivanje. A i ako jesu tu, s vremenom će zaostati, slično kao Sauber 2012., Lotus 2011, i 2012.
a gdje ti je williams, si malo zaboravio na njih? :) definitivno trenutno najbolje izgledaju (uz mercedes)....
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Nisam radio top listu, FI sam spomenuo jer je Kravitz pričao jučer on njima.
Mislim da je Williams ipak nije tolko dobar koliko ova vremena govore i kolko se čini. Čak bih rekao da je za čistu brzinu relevantniji prvi Bahrein test jer je ovdje dosta ljudi radilo simulacije utrka, a manje kvala. A tamo je McLaren na Mercedesovom motoru bio malo brži. Danas je Massa malo potegnuo, ali imam dojam da bi ovi ostali da potegnu išli 7 desetinki ispod
Inače me je Sauber jako razočarao. Oni su mi uvijek bili ok kao momčad s manje love koja napravi interesantan bolid i osvoji nekoliko dobrih mjesta. Ovaj bolid mi je potpuna suprotnost. One ogromne bočne stranice nikako ne kužim, spor je i danas je kurio.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa nije baš da nisu ništa novog...novo prednje krilo, 2 nova stražnja krila, veći otvor za hlađenje oko ispuha, uparen sa manjim na bokovima, nova krilca na stražnjim kotačima, isprobali su sjedalicu za majmuna, isprobali su različite veličine onih malih otvora za zrak pri vrhu pokrova koji su za hlađenje turba, postavili su ono krilce ispod kamere...imali su solidne simulacije utrke...valjda jedino što nisu probali je simulacija kvalifikacija.

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Bit ce zalosno ako merc ima jaci motor od nas a toliko je ldm zagovarao vise mehaniku.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Gledam sad u čudu i ne primjećujem zašto je cijela zadnjica Ferrarija pokrivena flov-wiz bojom...i onda primjetim da ponovno testiraju veći centralni otvor za hlađenje uparen sa manjim bočnim otvorima
slika

A evo je netko napravio i usporedbu bočnih stranica stražnjeg krila korištenih na prva 2 testa (desno) i na ovom zadnjem testu (lijevo)
slika

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

speedy56 je napisao/la:Nisam radio top listu, FI sam spomenuo jer je Kravitz pričao jučer on njima.
Mislim da je Williams ipak nije tolko dobar koliko ova vremena govore i kolko se čini. Čak bih rekao da je za čistu brzinu relevantniji prvi Bahrein test jer je ovdje dosta ljudi radilo simulacije utrka, a manje kvala. A tamo je McLaren na Mercedesovom motoru bio malo brži. Danas je Massa malo potegnuo, ali imam dojam da bi ovi ostali da potegnu išli 7 desetinki ispod
Inače me je Sauber jako razočarao. Oni su mi uvijek bili ok kao momčad s manje love koja napravi interesantan bolid i osvoji nekoliko dobrih mjesta. Ovaj bolid mi je potpuna suprotnost. One ogromne bočne stranice nikako ne kužim, spor je i danas je kurio.
Baš gledam današnje testove i to razmišljam: zadnji dan je a oni ne probavaju simulacije kvala. Možda sve bacaju na brzinu u utrci (zadnje vrijeme je to i filozofija Ferrarija).
Samo neka se trkaju.
Odgovori