Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Fernando Alonso

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Alonso-champ »

Pa ko da salta na 6000,smijesan zvuk...katastrofa
Alonsista hasta la muerte..
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Sad kad malo usporedim zvukove skužim kolko je ovo užas
Vido par posta iznad
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=doiAnjU ... e=youtu.be[/youtube]

GP2 iz 2013

Probajte naizmjence puštati. Meni GP2 puno bolje zvuči

I sad nakon minute preslušavanja ovoga gore si pustite ovo i sjetite se di smo bili prije 12 mjeseci
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

meni ovi novi bolidi zvuče super...zvuk je nov, napokon je i turbo tu, a pošto su nešto tiši sad imamo i bonus da možemo čuti gume kad se počnu bunit da im je teško te po tome možemo znat i koliko netko stvarno pritišće u tom trenutku
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

neznam sto su zapeli svi oko zvuka, i okretaja na kojem saltaju.

Motori su komoletno drugaciji i to je bilo za ocekivati. mene jednomo uci veliki vremenski gap u odnosu na proslu godinu.

Ali također to ce varirati ovisno o stazama tj kolicini downforcea ptrebnog za tu stazu.. reci monza bi mogla biti blizu po vremenima dok monako vjerojatno milajma udaljen od prosle godine..
I like to race, not to do laps alone.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa nije baš prevelik...danas je najbolje vrijeme bilo 1:29.625, dok je prošlogodišnje najbolje vrijeme vikenda, postavljeno u FP2, bilo 1:25.908, dok je pole bio 1:27.407, ali su kvale počele po mokrome.

slika
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

sorry, bislio sam da je danas najbolje vilo 1.30 ili .31..

Ali svjejedno...ja sam se nadao manjoj razlici..opet je to pune tri sec (ok mozda bolidi i mogu brze ali nisu iste okolnosti jer vjerujem da je i dalje svima primarno pouzadanost u odnosu na proslu god) ...ali neznam..nekako sam lagano razocaran..

ali kako sam i gore nap mozda zbog potrebnog downforcea je veca razlika na ovom gp nego sto ce biti negdje drugje.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Kada govorimo o razlici u vremenima treba reći da su ove godine gume tvrđe u odnosu na prošlu godinu a takođe zbog kompleksnosti novih sistema i pouzdanosti ne vjerujem da će ove godine vozači na slobodnim treninzima pritiskati kao što su to radili prošle godine. ;)
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

I zašto opet zaboravljate da su ovi bolidi tek započeli svoj razvoj...krajnje brzine tj vremena su miljama ispred onoga što sad vidimo...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

tko je rekao da zaboravljamo? Uspoređujemo samo vremena u odnosu na prošlu godinu, primjećujemo da razlike nisu toliko velike koliko su neki početkom godine glasno najavljivali...zapravo je samo 4 sekunde sporije vrijeme sa kompletno novim bolidima i nešto sporijim gumama pokazatelj jako dobro odrađene domaće zadaće.

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Kako misliš 4 sekunde? S time da je ovo Pole, tko zna kako će ujutro ovi voziti: http://www.youtube.com/watch?v=lrwWvGAjNS4" onclick="window.open(this.href);return false;
Ja osobno mislim da će do kraja sezone ovi bolidi biti oko 2 do 3 sekunde brži od prošlogodišnjih.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Danas najbolje vrijeme, postavljeno na FP2: 1:29.625
Prošle godine najbolje vrijeme, postavljeno na FP2: 1:25.908
Razlika: 3.717

Pole je prošle godine bio 1:27.407 (u odnosu na najbolje do sada ove godine razlika je 2.218), ali su kvalifikacije počele po kiši i staza se postepeno sušila i poboljšavala. Dosta je pogledati vremena u kvalifikacijama (najbolja)...Q1: 1:43.380; Q2: 1:36.194; Q3: 1:27.407

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Imaš pravo, da. To mi je promaklo, pa sam krivo kombinirao. Kako god, onda mislim da će se do kraja sezone barem izjednačiti s prošlogodišnjima, ako ne i prestići ih.
Samo neka se trkaju.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Cuky je napisao/la:tko je rekao da zaboravljamo? Uspoređujemo samo vremena u odnosu na prošlu godinu, primjećujemo da razlike nisu toliko velike koliko su neki početkom godine glasno najavljivali...zapravo je samo 4 sekunde sporije vrijeme sa kompletno novim bolidima i nešto sporijim gumama pokazatelj jako dobro odrađene domaće zadaće.
...ma vidim da zonelsk "plače" kako je sve presporo i prevelika mu razlika a F2004 to objašnjava tvrđim (sporijim) gumama i kompleksnim sustavima (ma što god mislio pod time)...no da ne ulazimo dalje u OT...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Placem? Samo sam rekao da sam ocekivao vec sad manju razliku i da sam razočaran. I smatram da je to veci problem nego kak zvuce bolidi.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Ferrarijev intercooler
slika

slika
Marc Marquez

Post Postao/la Marc Marquez »

Sezona nije ni počela, a ovi crveni već kiksaju s nekim odlukama da me doslovno boli glava. Govorim o odabiru guma u Q3
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Bez teksta sam, doslovno. Stefano, krajnje je vrijeme da pakuješ kofere i da dođe neko ko zna nametnuti radnu disciplinu.
Avanti FER, Avanti!!!
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Marc Marquez je napisao/la:Sezona nije ni počela, a ovi crveni već kiksaju s nekim odlukama da me doslovno boli glava. Govorim o odabiru guma u Q3
Aj ne s..i.

Kaj je falilo odabiru guma?

jel je probao sa interima, je...dal je islo..nije...

kasnije savili wet i nije opet dobro ili greska alonsa..ne kuzim sad kaj su fulali pa mi ti objasni kaj bi ti narpavio?
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la canzve »

Pa, realno sutra trku moze zavrsiti na podijumu. Mislimda Ferrari ima potencijala za to. Dobar start na pocetku, pa de se vidi koliki je zaostatk za mecedesima u trci. Misljena sam da mu rikardo i magnusen ne bi trebalo prestavljati neki probrem sutra.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

canzve je napisao/la:Pa, realno sutra trku moze zavrsiti na podijumu. Mislimda Ferrari ima potencijala za to. Dobar start na pocetku, pa de se vidi koliki je zaostatk za mecedesima u trci. Misljena sam da mu rikardo i magnusen ne bi trebalo prestavljati neki probrem sutra.
a ja sam misljenja da se jos nista nezna, mogu oba mercedesa vodit za 2 kruga kak je horner reko i u 57 krugu bez goriva ostat.... cekajte jos sutra, a cak ni sutra nece sve biti receno...
McLaren u <3
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

The Greatest je napisao/la:Bez teksta sam, doslovno. Stefano, krajnje je vrijeme da pakuješ kofere i da dođe neko ko zna nametnuti radnu disciplinu.
A od kad to SD odlučuje tko ide na kojim gumama van?

Druga stvar, i Rosberg je na presici rekao da će sada nakon kvalifikacija ljudi govoriti "trebao si ovako, trebao si onako", al da je lako biti general nakon bitke.

I treća stvar: nitko nije bio siguran kako i na kojim gumama. Neki su krenuli na intermediju i završili na wet, kao Alonso. Neki su krenuli na wet i završili na intermedijima, a neki su krenuli na wet, ušli u boks i ponovno stavili wet.

slika
zonelsk
Veteran
Veteran

Post Postao/la zonelsk »

Da stim se jako slazem..sutra bi mogao pobjetiti kvyat kolko i kimi kolko i vettel..tolko i ovi iz prvih redova..

Ja samo cekam start da vidim kak ce to izgledati i dal budu svi krenuli uopce...:)
canzve
Početnik
Početnik
Navijam za: Alonsa

Post Postao/la canzve »

McLewis je napisao/la:
canzve je napisao/la:Pa, realno sutra trku moze zavrsiti na podijumu. Mislimda Ferrari ima potencijala za to. Dobar start na pocetku, pa de se vidi koliki je zaostatk za mecedesima u trci. Misljena sam da mu rikardo i magnusen ne bi trebalo prestavljati neki probrem sutra.
a ja sam misljenja da se jos nista nezna, mogu oba mercedesa vodit za 2 kruga kak je horner reko i u 57 krugu bez goriva ostat.... cekajte jos sutra, a cak ni sutra nece sve biti receno...
Pa, pricam uopsteno da je mercedes odradio najbolji posao. Ali, ne verujem da je to neka velika razlika u potosnji goriva izmedju sva tri proizvodjaca. Na kraju, svi ce morati da stede, da ne bi ostali bez corbe :biggrin: :biggrin:
Verujem da ce biti zanimljiva trka, ako bude suva.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Cuky je napisao/la:
The Greatest je napisao/la:Bez teksta sam, doslovno. Stefano, krajnje je vrijeme da pakuješ kofere i da dođe neko ko zna nametnuti radnu disciplinu.
A od kad to SD odlučuje tko ide na kojim gumama van?

Druga stvar, i Rosberg je na presici rekao da će sada nakon kvalifikacija ljudi govoriti "trebao si ovako, trebao si onako", al da je lako biti general nakon bitke.

I treća stvar: nitko nije bio siguran kako i na kojim gumama. Neki su krenuli na intermediju i završili na wet, kao Alonso. Neki su krenuli na wet i završili na intermedijima, a neki su krenuli na wet, ušli u boks i ponovno stavili wet.
Ko je spomenuo gume? Ko je spomenuo da j odabir guma bio loš? Probali su na obje komponente. Zaostatak od sekundu i po je strašan u kvalifikacijama. I to se provlači kroz zadnjih nekoliko godina.
Avanti FER, Avanti!!!
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Imaš na prošloj stranici i u još nekim temama
slika
Odgovori