Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
Marc Marquez
Navijam za: Ferrari

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la Marc Marquez »

zonelsk je napisao/la:
Marc Marquez je napisao/la:Sezona nije ni počela, a ovi crveni već kiksaju s nekim odlukama da me doslovno boli glava. Govorim o odabiru guma u Q3
Aj ne s..i.

Kaj je falilo odabiru guma?

jel je probao sa interima, je...dal je islo..nije...

kasnije savili wet i nije opet dobro ili greska alonsa..ne kuzim sad kaj su fulali pa mi ti objasni kaj bi ti narpavio?
Stvar je u zagrijavanju guma... Izasli su na interu po premokroj stazi i naravno da nisu nista uspjeli napravit, a onda usli po full wet gume koje po mom misljenju nisu stigle doci na idealnu radnu temperaturu. Mozda je trebalo vozati na interu bez odlaska u boks, ne znam :/
zonelsk
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

A ti si to znao na pocetku q3?

Lako bit general nakon bitke jel?

Ful wet gume netreba previse zagrijavati..Koriste se samo kad ima vode na stazi koja stoji odnosno bas kad je staza natopljena i doslovno "lebdis" na vodi kad proletis kroz nju.

Cim dođes na dio staze koji je suh ili se staza dovoljno osusi wet geme se jako jako brzo pocnu pregrijavti.. Sa wet gumama mogu komotno cijelu trku odvozit bez da ih mijenjaju (ako naravno staza je dosta mokra i bez da se pregrijavaju).

S kolicinom okretnog momenta koje ovi bolid imaju zagrijavanje guma bas i nije neki problem (hamilton je npr nakon prvog odvozenog kruga na inerima u q2 usporio da ohladi gume i napuni barerija).

Odlucili su da moguce da kisa pojaca i ako je dosta suha staza inter ce pomoc kod postavljanja vremena i mogli su na taj nacin osigurati pole.

Bilo je premokro, vratili se u box i stavili wet (u box bi usli svejedno bez obzira na prvi izbor guma i vrlo vjerojatno bi u oba slicaja izbor opet bio wet) i opet bi po tvojem imao premalo vremena za zagrijavanje gume.

Napisao sam ti prosli post namjerno sa tim tonom jer me jako zivciraju ti komentari koji su neutemeljeni i izreceni su samo zato kaj na kraju nesto mozda nije uspjelo..

Osobno sam bio odusavljen kad sam vidio alonsa jedinog na interu jer sam se nadao da ce sa time nesto postici, a ko ne bit ce vremena za druge gume..ili jos jedan set intera ako se staza jos vise osusi.
I like to race, not to do laps alone.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Nevjerojatno je koliko Ferrari podsjeća na prošlu sezonu. Ali opet, izgleda kao da osim tipične ferrari brzine (5-7 mjesto) vuče i to da je jako zahtjevan za upravljanje. Kimi se inače jako rijetko razbija.
Kako god prođe, Australija nije uvijek stvarni pokazatelj.
Samo neka se trkaju.
F1NAC
Moderator
Moderator
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la F1NAC »

kad cemo mi sklepat neku bjesnu makinu na pocetku, ovi tenkovi me baš ne impresioniraju zadnjih par godina. Bit ce problem ako Ferrari ima problema sa zagrijavanjem guma, onda smo u govnima. Da se nebi ponovila 2011 ca se tega tiče(pun kup krugova da se zgrije guma)
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
dmarijon
Legenda
Legenda

Ma vero vam je brižan taj ferari
Samo neka se trkaju.
gjoko-mkd
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferari

Post Postao/la gjoko-mkd »

Uvjek elegantni markiz LDM je godinama urlao tu i tamo da su oni tvornica za auta a ne za zrakoplove,pa evo mu sad da se pokaze kod motora....Ima sad Ferari priliku da pobedi na svom terenu-u performansama motora i mehanike,a ne u aerodinamici.

Za njega i za SD nema vise opravdanja.Ako do trke u Europi ferari nebude konkurentan,najuriti obojcu iz tima
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Montezemola nemožeš najurit iz tima, on je predsjednik kompletnog Ferrarija, on je alfa i omega tamo
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Alonso-champ
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Alonso-champ »

Dal je moguce da je ovaj Ferrari bas ovolika truba,zasad?sa DRS-om ne moze ni pric Force Indii?
Alonsista hasta la muerte..
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

moguce je. na izlazu iz svakog zavoja mu se udalji hulk. Mozda i Alonso stedi (sto je malo vjerovatno)
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a ne razmišljate da je to ipak 5. mjestu i džepu, da nema nekih tehničkih problema koji bi bili krivi za raniji kraj i radije čuvaju ovo da mogu nakon utrke provjeriti PU koja mora odraditi još 3-4 utrke ove sezone...bodovi su tu, makar poneki, a uništit PU i ostat na 4 za slijedećih 18 utrka nije baš super ideja.

Ne kažem da nisu spori, gori su nego sam očekivao...al baš zato, bolje uzet bodova koje imaju i bit pametniji za dalje nego sami sebi pucat u noge koje su već bolesne

slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Sad u čistom zraku na Hulk ne može pratiti i dobri smo u 3. sektoru, 1. i 2. dobimo-gubimo, a taj 3. je dosta specifičan
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

kaže Kravitz da u Ferrariju kažu da na oba bolida imaju električne probleme i da ne idu maksimalno

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Izgleda da je Ferrari trenutno peti tim na gridu, brži od Ferrari su Mercedes, Red Bull, McLaren i Williams.
The Greatest
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Ferrari i Alonsa

Post Postao/la The Greatest »

Katastrofa.
Avanti FER, Avanti!!!
Caldor
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: McLaren

Post Postao/la Caldor »

Evo javljaju sa staze da Ferrari nastavlja sa sandbagganjem i kroz utrke :P
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

we'll be back!
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ukočeno je to izgledalo kod Ferrarija nekako, više sa ciljem da se samo završi utrka.
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

Rekao je Kravitz da je Ferrari navodno čak 18kg pretežak. 18! Ako uzmemo u obzir da 10kg nosi (barem) 3 desetinke...

Nego, kolko bi im vremena trebalo da riješe taj problem snage? Jeli to još uvijek ono softwerske prirode kaj je bilo prije utrke?
slika
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Ha čujte, ak će ovi brzi crkavat svaku drugu utrku, a crveni tenk skupljat bodove, tko zna...u prosjeku će osvajat isto bodova ko najbrži. Trenutno su i Alonso i Kimi ispred ''favorita'' Hamiltona u najbržem, ali očito i labilnom bolidu.
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

speedy56 je napisao/la:Rekao je Kravitz da je Ferrari navodno čak 18kg pretežak. 18! Ako uzmemo u obzir da 10kg nosi (barem) 3 desetinke...

Nego, kolko bi im vremena trebalo da riješe taj problem snage? Jeli to još uvijek ono softwerske prirode kaj je bilo prije utrke?
Mozda je to onaj problem s kablovima koji su se pregrijavali u testiranjima. A i ako je ERS u banani to je velik problem jer nisu dozvoljene nikakve promjene posto je sve to homologirano jedino ako je problem s pouzadnoscu onda su moguce pod nadzorom FIA-e. Pogotovo ako im ERS daje manje snage
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Post Postao/la Chuck Norris »

speedy56 je napisao/la:Rekao je Kravitz da je Ferrari navodno čak 18kg pretežak. 18! Ako uzmemo u obzir da 10kg nosi (barem) 3 desetinke...

Jedno dvije tri godine minimalno im treba da rješe bilo kakav problem.
Neka se ugledaju na Red Bull(bez obzira na ovaj kiks s Ricciardom) nakon onakvih problema u kratkom roku su ubrzali bolid značajno i bit će jedina prijetnja Mercedesu u sezoni
...put u raj nije posut ružama...
Dero
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač

Post Postao/la Dero »

Prvo rant.

Razvoj kanti se nastavlja, F14T je ništa više nego evolucija F138 i F2012 u krivome smjeru. Baš me zanima što ce biti glavni izgovor sezone, potrošili su izgovore korelacije, aerodinamike i guma...
Jedva čekam trenutak da netko iz Ferrarija izjavi da su Mercedes i Renault napravili bolje motore nego Ferrari. Ultimativno poniženje.
Bitno da Costa ode iz Ferrarija i prvi auto koji napravi je zvijer na gridu.

Sada više ne moramo tratiti karijeru jednom nego dvojici top vozača današnjice. Stvarno postaje mi žao Alonsa i njegove karijere. Barem ce se sada dokazati da je u biti on taj koji je vukao Ferrari do nezasluženih pozicija proteklih godina. U post intervjuima oboje su totalno nezainteresirani i poraženi prije nego je sezona počela. Jel itko cuo Hamiltonov intervju? Boli ga briga što je odustao kada zna da ima zvijer u rukama i lako ce nadoknaditi ovu utrku.

E sad realnost.

Ja iskreno ništa pozitivno ne vidim u ovom bolidu. Igrati na kartu pouzdanosti je gubitnička taktika koja pruža rezultat kao što smo i dobili, plasman u sredini grida. Puno lakše je od brzog auta napraviti pouzdani nego obratno ( Red Bull ). Teorije o vecoj potrošnji padaju u vodu, Alonso je izjavio da je moga stiskati na kraju al da u bolidu nije bilo brzine. Straight line speed nam je isto očajan, bolid na izlasku izgleda nestabilno a promatrajuci prva 2 kruga nakon izlaska iz boksa problemi zagrijavanja guma su se vratili pogotovo tvrđe komponente.

Žalost.
Bernardinac
Rezervni vozač
Rezervni vozač

Post Postao/la Bernardinac »

Caldor je napisao/la:Evo javljaju sa staze da Ferrari nastavlja sa sandbagganjem i kroz utrke :P
:oo: hahaha. Hoće li oni ikada sastavit dobar bolid? Nek odmah krenu razvoj bolida na struju, možda sklepaju nešto do 2025 godine?
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Za Ferrarijeve neuspjehe odgovoran je Stefano Domenicali.
dmarijon
Legenda
Legenda

Ja mislim da je za Ferrarijeve neuspjehe krivo to što nemaju resusurse kao Red Bull i mercedes. Mislim da se uvijek 90% priče vrti oko toga. Službeno imaju podjednako resurse, ali brandovi kao merc ili red bull su ipak prejaki za konkurenciju, i tu curi sa svih strana. Moje mišljenje.
Samo neka se trkaju.
Odgovori