Formula 1 team - Scuderia Ferrari [F1-75]

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Odgovori
zizi
Test vozač
Test vozač
Ja sam: Vozač
Navijam za: Nikoga

Re: Formula 1 team - Ferrari

Post Postao/la zizi »

šala gospodo, šala

i smajlić je tamo gore. :biggrin:
"Oh well, only cowboys stay in tune, anyway." JMH

You know we're sitting on four million pounds of fuel, one nuclear weapon and a thing that has 270,000 moving parts built by the lowest bidder. Makes you feel good, doesn't it? - Rockhound, Armageddon
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

čitam komentare i članke iz istog razdoblja (nakon testiranja i prije prve utrke) prošle godine vezane za ferrari. Već tad se znalo da ferrari ima raznih problema počevši s ERS-om. Sad tim i sličnim pričama nema ni traga, svi su nekako zadovoljni makar su svjesni da je mercedes klasa za sebe, ali napredak svakako veseli. Bitno je da su riješli fundamentalne probleme s PU i izgleda da postoji dobra baza, sad je samo treba nadograđivati i unaprijeđivati...
i s obzirom na priče od prije 3-4 mjeseca da će ferrari imati još jednu katastrofa godinu, da će bolid koji će Vettel i Raikkonen voziti biti jako loš, da je novi bolid u zračnom tunelu dao manji downforce od F14-T...ovo zasad zvuči jako dobro. Boriti se za postolja i biti u situaciji da se ugrabi pokoja pobjeda ako mečke nešto zeznu je svakako napredak.
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la F2004_the_best_ever »

Ferrari planira da preostali dio neiskorištenih tokena iskoristi dva puta, prvi put jedan dio neiskorištenih tokena će iskoristiti uoči Španjolske a ostatak tokena posle ljetne stanke. Shodno ovoj odluci Ferrarija su i moja neka očekivanja od Ferrarija u ovoj sezoni.
Do Španjolske očekujem da Ferrari bude iza Williamsa i Red Bulla, posle Španjolske očekujem da Ferrari bude na razini Williamsa i Red Bulla a posle ljetnje stanke da imaju malu prednost nad Williamsom i Red Bullom.
Nadam se da će Ferrari sezonu 2015 završiti ispred Williamsa, da nam ne bi Miss Williams opet nabijala na nos kako su eto oni sa duplo manjim budzetom ispred Ferrarija, zaboravljajući činjenicu da su oni imali Mercedesov motor koji je 2014 bio bolji od Ferrarijevog za 0.8-1s.
Igor18
Veteran
Veteran
Navijam za: Schumachera

Post Postao/la Igor18 »

malo si pesimističan ili piliš naopako kaj se tiče ferrarija.
ne vidim zašto bi bili slabiji od Red Bulla na početku sezone, štoviše ja osobno očekujem "boom" Ferrarija ove sezone i vidim ih kao glavne konkurente Mercedesu (ako se neko može nazvat konkurentom ovakvom mercedesu) i njih vidim kao glavne kandidate za "kupljenje mrvica" koje ostaju iza mečke. očekujem da će glatko tuć Red Bull. Zašto? - Kimi je sretan i zadovoljan :D A kad je on sretan i zadovoljan znači da ima dobar auto u rukama.
Michael is faster than you!!
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kolega @Igor18
to je moje mišljenje i moja očekivanja u vezi Ferrarija, ja nekažem da sam u pravu.
Kada je u pitanju odnos Ferrari-Red Bull, u ovom trenutku vjerovatno Ferrari ima malu prednost u PU ali Red Bull zato ima veću prednost u šasiji, očekujem veliki napredak kod Ferrarija kada je u pitanju i šasija ali tek od Španjolske.
Mercedes je neka druga liga, očekujem i nadam se da će oni sve utrke i kvalifikacije dobiti sa 1-2, jer što oni budu ubjedljiviji to je veća šansa za drastičnije promjena pravila za 2017.
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Treba uzeti u obzir i vozače. Možda je Ferrarijeva prednost što (po meni) ipak imaju jaču vozačku postavu od Williamsa. S druge strane, Red Bullova vozačka postava je ptencijalno genijalna (mogla bi biti) i tu bi oni mogli imati dio prednosti.
Ne sjećam se je li prošle godine bila kakva "službena" analiza o odnosima bolida (kao sada ovo - merc pa 0,8 sec iza ova trojka itd..) i ako je bilo - kako je to prošle godine nakon tzestova izgledalo.
Samo neka se trkaju.
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

F2004_the_best_ever je napisao/la:Ferrari planira da preostali dio neiskorištenih tokena iskoristi dva puta, prvi put jedan dio neiskorištenih tokena će iskoristiti uoči Španjolske a ostatak tokena posle ljetne stanke. Shodno ovoj odluci Ferrarija su i moja neka očekivanja od Ferrarija u ovoj sezoni.
Do Španjolske očekujem da Ferrari bude iza Williamsa i Red Bulla, posle Španjolske očekujem da Ferrari bude na razini Williamsa i Red Bulla a posle ljetnje stanke da imaju malu prednost nad Williamsom i Red Bullom.
Nadam se da će Ferrari sezonu 2015 završiti ispred Williamsa, da nam ne bi Miss Williams opet nabijala na nos kako su eto oni sa duplo manjim budzetom ispred Ferrarija, zaboravljajući činjenicu da su oni imali Mercedesov motor koji je 2014 bio bolji od Ferrarijevog za 0.8-1s.
I ti zaboravljaš da je isti taj Ferrari imao motor pun qurac bolji od Renaulta, pa su i oni isto tako završili iza RBRa, a i zašto u Williamsu nebi rekli činjenicu da su završili ispred Ferrarija sa manje love?

Dmarijon: nebi reko da je Bottas išta slabiji od Ferrarijevih vozača, ali da tu ostaje Massa koji jako često zna biti slab
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Kenny je napisao/la:
F2004_the_best_ever je napisao/la:Ferrari planira da preostali dio neiskorištenih tokena iskoristi dva puta, prvi put jedan dio neiskorištenih tokena će iskoristiti uoči Španjolske a ostatak tokena posle ljetne stanke. Shodno ovoj odluci Ferrarija su i moja neka očekivanja od Ferrarija u ovoj sezoni.
I ti zaboravljaš da je isti taj Ferrari imao motor pun qurac bolji od Renaulta, pa su i oni isto tako završili iza RBRa, a i zašto u Williamsu nebi rekli činjenicu da su završili ispred Ferrarija sa manje love?

Dmarijon: nebi reko da je Bottas išta slabiji od Ferrarijevih vozača, ali da tu ostaje Massa koji jako često zna biti slab
Sorry ali renault je bio vozljiviji cak i top speed su uspilo nategnut na 360 dok je Ferrarijev pu bio najgori sto se toce dostavljanja snage na kotace. Na izlasku iz svakog hairpina masivne korekcije i ostali su vec miljama napred
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kolega @Kenny
Ferrari je imao 10-20KS prošle godine jači motor od Renoovog ali u svim drugim parametrima je bio loši od Renoovog, možda je u kvalifikacijama bio na nivo Reneovog ili malo bolji ali u utrci je Ferrarijeva PU bila ubjedljivo najgora.
Glavni razlog zašto je Williams završio ispred Ferrarija je Mercedesova PU, šasija je bila možda bolja ali neznatno , kite se tuđim perjem, a kad smo kod love Mercedes je uložio više nego duplo sredstava i love u svoju PU u odnosu na Ferrari tako da je lova u ovom slučaju Mercedesova investirana u PU itekako pomogla Williamsu da završi ispred Ferrarija.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la: Sorry ali renault je bio vozljiviji cak i top speed su uspilo nategnut na 360 dok je Ferrarijev pu bio najgori sto se toce dostavljanja snage na kotace. Na izlasku iz svakog hairpina masivne korekcije i ostali su vec miljama napred
Korekcije mogu biti i zbog šasije nemora biti sve zbog motora, pa te probleme su imali i prijašnjih sezona
F2004_the_best_ever je napisao/la:kolega @Kenny
Ferrari je imao 10-20KS prošle godine jači motor od Renoovog ali u svim drugim parametrima je bio loši od Renoovog, možda je u kvalifikacijama bio na nivo Reneovog ili malo bolji ali u utrci je Ferrarijeva PU bila ubjedljivo najgora.
Glavni razlog zašto je Williams završio ispred Ferrarija je Mercedesova PU, šasija je bila možda bolja ali neznatno , kite se tuđim perjem, a kad smo kod love Mercedes je uložio više nego duplo sredstava i love u svoju PU u odnosu na Ferrari tako da je lova u ovom slučaju Mercedesova investirana u PU itekako pomogla Williamsu da završi ispred Ferrarija.
Neznam zašto bi bio Ferrarijev toliko lošiji od Renaultovog motora? Ok može i biti istina, ali da je tako zar taj RBR nebi trebo biti onda puno bolji od Ferrarijai Williamsa?

Da se Williams kiti tuđim prerijem, nebi se baš složio, zar i Force india, i Mclaren nisu imali isti taj Mercedesov motor, a di su oni završili, a di je Williams završio? Williams uopće nije imao lošiju šasiju od Ferrarija ja bi reko da su imali jednaku, ako ne i bolju i da je isto Williams trebao da se bori i sa RBRom za 2 mjesto u poredku da nisu radili greške u strategijama na utrkama. Još ni jednom nisam čuo da se naprimjer Mclaren kitio sa Mercedesovim preijem jer su osvojili prvenstvo, a ovdje se Williams kiti njihovim perijem :roll: nije malo licemjerno? Zar isto tako nije bitan cjeli paket, a ne samo šasija ili motor?
slika
Pa čovjek kaže - osjećaj. Ako je osjećaj, onda je osjećaj. Na temelju osjećaja :) - dmarijon
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

kolega @Kenny
Ferrarijeva PU je u utrci bila ubjedljivo najgora.
Red Bull je bio bolji od Ferrarija, samo u Kini, Monaku i Rusiji Ferrari je završio ispred Red Bulla.
Williams i Red Bul su bili tu negdje po brzini, Williams je imao bolju PU a Red Bull bolju šasiju.
Williams je za nijansu imao bolju šasiju od Ferrarija ali nisam siguran da bi mu to donijelo u konačnici mjesto u poretku ispred Ferrarija, to mu je donijela Mercedesova PU.
Williams ima manji budzet od Ferrarija ali mnogo bolje s njim operiše nego Ferrari koji se ponašao kao pijani milioneri i razbacivao novac.
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F2004_the_best_ever je napisao/la:kolega @Kenny
Williams i Red Bul su bili tu negdje po brzini, Williams je imao bolju PU a Red Bull bolju šasiju.
Zato i kažem da su se trebali s njma borit za 2 mjesto da nisu radili gluposti
F2004_the_best_ever je napisao/la:Williams je za nijansu imao bolju šasiju od Ferrarija ali nisam siguran da bi mu to donijelo u konačnici mjesto u poretku ispred Ferrarija, to mu je donijela Mercedesova PU.
Da teško bi Williams sa podjednakim motorom i malo boljom šasijom bio ispred Ferrarija sa onakvim Massom
slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

A sto je to tocno falilo Massi. Da nije bilo sudara nebi bio tamo di je zavrsio sezonu
slika
speedy56
Legenda
Legenda
Navijam za: FAlonso ALotterer

Post Postao/la speedy56 »

F1NAC je napisao/la:A sto je to tocno falilo Massi. Da nije bilo sudara nebi bio tamo di je zavrsio sezonu
U globalu je bio ok kraj Bottasa
U Melbourneu ga je Kobayashi pokupio u 1. krugu, u Kini je bio 1min u boksu, u Monaku je imao sudar s Ericssonom u kvalama, u Silverstoneu ga je Kimi pokupio (ajde, kad se starta tako daleko na gridu s znatno bržim autom je uvijek rizik dosta veći), u Njemačkoj je sam sebe zabio u Magnussena i onda još 2 tjedna kasnije krivio Kevina, u Spa su mu se ne pr, krilu skupili ostatci Hamiltnoove gume (2-3s po krugu je gubio ako se dobro sjećam), u Sočiju je imao problem s pumpom goriva u kvalama i startao u Moskvi i u Brazilu je imao 5s kaznu koja mu nije utjecala na rezultat
Dakle, većina toga nije njegova krivnja, imao je i Bottas nešto pehova, ali znatno manje
slika
Kenny
Legenda
Legenda

Post Postao/la Kenny »

F1NAC je napisao/la:A sto je to tocno falilo Massi. Da nije bilo sudara nebi bio tamo di je zavrsio sezonu
Ma naravno da nebi bilo tako, ali moje mišljenje je da je Bottas brži od njega, taki neki dojam sam steko

Speedy ti sve bilješke tokom sezone zapisuješ, ili uspiješ nekako zapamtit to sve?
slika
speedy56
Legenda
Legenda

Kenny je napisao/la:
Ma naravno da nebi bilo tako, ali moje mišljenje je da je Bottas brži od njega, taki neki dojam sam steko

Speedy ti sve bilješke tokom sezone zapisuješ, ili uspiješ nekako zapamtit to sve?
Brži, bolji, jači, ljepši, pametniji :) je Bottas sigurno, pogotovo kad se uzme u obzir da mu je 2014. bila prva "prava" sezona

Nešto ostane u glavi, ali zapišem si takve veće probleme, kazne i sve ostalo u tablicu, imaš moju temu s tom tablicom, baci pogled ;)
slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

Massa je po meni brz kao i Bottas, ali nestalan. Na mahove čak i brži. Ali Bottas je puno konstantniji. Ono što mi zvoni je to da Bottas sa uvjerljivo drugim najbrži m bolidom nije uspio baš ništa osvojiti. Za razliku od Masse koji je, iako navodno slabiji, uspio zgrabiti taj pole. Zato sam i rekao da po meni Ferrari ima bolje vozače.
Samo neka se trkaju.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

u subotu je u svojoj simulaciji utrke Kimi imao bliski susret sa pticom...stradalo je stražnje krilo i vjerojatno ptica
slika
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Wow. Ozbiljnija steta. nego koliko je to ? Pola sekunde po krugu sporije? :biggrin:
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

u utrci odustajanje...a inače posjeta od 10-15 a možda i više minuta garaži.

Nekad je promjena stražnjeg krila bila jednostavan posao. Otpustiti 2 vijka, skinuti staro krilo (ili njegove ostatke) s mjesta, staviti novo i pritegnuti 2 vijka...oko 30-ak sekundi bi se izgubilo, nekad i manje.

Danas su krila teška za promjenu jer se s njima potrgaju i ovi centralni nosači koji ih nose, a najčešće je kroz te nosače provedena i hidraulika za DRS pa treba i to prespojiti...

slika
speedy56
Legenda
Legenda

Hamiltonu su u Monte Carlu mijenjali pod crvenom zastavom 2011 ako se dobro sjecam, i da - nije jednostavno
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

I ako se dobro sjećam nakon te promjene Hamilton nije imao na raspolaganju DRS jer ga nisu imali vremena spojiti i provjeriti da sve štima?

Uglavnom da...ako se dogodi u utrci, a da ista nije zaustavljena zbog nečega oštećeno stražnje krilo uglavnom znači odustajanje ili nastavak sa nekoliko krugova zaostatka.

slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Raikkonen/Vettel/Guttierez
slika

slika
F2004_the_best_ever
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Ferrarijeva PU u Australiji će imati manje iskorištenih tokena nego što se očekivalo zbog određenih problema sa pouzdanošću, kao posledicu toga Ferrarijeva PU u Australiji će imati manje KS u odnosu na Ferrarijevu PU korištenu u Barceloni.
Još jedan element koji ide u prilog mojoj tvrdnji da će plasman u Q3 za oba bolida Ferrarija biti veliki uspjeh, ja bih rekao jednak pobjedi na VN Australije.
http://www.omnicorse.it/magazine/49521/ ... -qualifica" onclick="window.open(this.href);return false;
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Znaci do spanjolske smo u deficitu. Super
slika
Odgovori