Evo čitam i ne vjerujem što čitam.
Ajmo još jednom.
Prvo, Hamiltonov ''incident''. Nitko u svijetu F1, NITKO, od komentatora, novinara, vozača, šefova momčadi nije ni pisnuo išta o bilo kakvoj Lewisovoj krivici. I ne govorim samo o engleskim medijima, v
eć i njemačkom AMuS-u - koji kaže da je prvotna odluka trebala biti DISKVALIFIKACIJA, ali da zbog straha od utjecaja na prvenstvo takva odluka nije donesena. Dakle, njemački mediji su otišli najdalje sa Vettelom, ni ne osvrnuvši se na Hamiltonovu tobože krivicu. Jedino vas tucet bisera s F1-HR vidi ovdje Hamiltonovu veliku zavjeru da isprovocira Vettela, jednostavno žalosno koliko ste zasljepljeni mržnjom.
Točno i da prihvatimo tezu da je HAM pokvareno smeće, ajmo for the sake of discussion to prihvatit. Znači, smeće je i želi osvojit naslov (i utrku dakle) svim sredstvima. Koji je najbolji način za to? Vozit i ostatak utrke, dominatno kao i do tog trenutka, nakon osvojenog polea s preko pola sekunde pred momčadskim kolegom i preko sekunde pred Vettelom? Ne, očito je najbolji način isprovocirat Vettela da se zabije u njega, i potencijalno ih obojicu izbaci iz utrke, što mu jako ide u prilog s obzirom na stanje u prvenstvu

- Pa daj se malo slušajte šta pričate, ovo je horor stvarno.
I na kraju, podaci su doista okrutni, koliko god se vi tu trudili ispričati priču o zločestom Hamiltonu.
Although Vettel is adamant that he was brake-tested on the exit of Turn 15 as leader Hamilton prepared for the Baku race's second safety-car restart, the FIA's analysis of data from Hamilton's car showed no proof of that.
A sad Vettel - prvo, tipični Vettel, zabije se pa krivi druge vozače, ni prvi ni zadnji put, svi su višestruki svjetski prvaci takvi sve ok. Drugi potez je diskutabilniji i nakon što sam se smirio, i budući da imam doista dobro mišljenje o Vettelu (na stranu to što sam ga višestruko nazvao bakutanerom i kozojebom u žaru borbe, stvarno to ne mislim!), ne želim vjerovati da je to namjerno napravio. Vjerujem da mu je htio samo mahat rukom, ali se malo zanio i došlo je do kontakta. Nažalost, ovo nikad nećemo znati, niti je dokazivo.
U svakom slučaju, Hamiltonu je utrku ionako izgubio headrest, a ne ijedan od kontakata s Vettelom, samo me frapira potreba određenih članova da monstruiziraju lik i djelo Hamiltona kao najveće sotone, ali jednostavno i logika i podaci su protiv vas...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.