Utrke 2017 - Arhiva-Komentari

Komentiranje utrka, kvalifikacija i ostalih događaja tijekom GP vikenda...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73,luka_kimi

Zaključano
vidc
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Scuderia Ferrari

Re: VN Azerbajdžana, Baku City Circuit, 23.-25. lipnja 2017.

Post Postao/la vidc »

Toon je napisao/la:
dmarijon je napisao/la: Toon, vidi se da si amater. To se radi tako da se ne dira kočnica, nego ručna. Dok se drugo oko drži na gasu i retrovizoru. Nema štop svjetla. Da vidiš kako se isprepadaju i smire ;)
A ovo što je Hamilton radio... mislim da ljudi koji prate telemetriju itd. sigurno shvaćaju da je to 5 puta prljavije od vettela.
...ručna je dobra kod one jako spore vožnje inače može jako loše završiti...i da, jesam amater ali mi je sad auto dovoljno star da se mogu preseravati s tim i nije mi ga žao...prljavo od Hamiltona je ali se Vettel tako glupo dao isprovocirati - ajde da je to neki mlad i neiskusan klipan ali četverostruki prvak #-o ...na svu sreću ima Ferrari vezu na sudu pa se sve sredilo :badgrin:
amateri ste obojica. to se radi paljenjem zadnje maglenke, ne riskiraš sudar jer ipak ne kočiš. pali prvi put dok ne skontaju :D
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

King iCool je napisao/la:Ovo je smiješno kako se vettel izvukao za namjerno udaranje u hama...prvo se zajebe ko papak pa ga od iza napenali i onda još jednom namjerno bočno. Zaslužio je DSQ i oduzimanje bodova ili ban na 1-2 utrke. Stop and go je sramotna kazna. Kazna koja to zapravo i nije pošto je još povećao prednost u ukupnom poretku. MaFIA opet ferariju ide na ruke, nevjerovatno. Sport propada zbog politike. :(
Sad se Hamiltonu vratilo za Valenciju 2011 (ili 2010) kada je pretekao SC, pa je mogao voziti brže prije nego je ušao u boks nego npr. Alonso koji je zbog toga izgubio hrpu pozicija...i onda nakon SC-a se čekalo dobrih 20 krugova da mu daju kaznu koju kad je odslužio se vratio na mjesto na kojem je i bio
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

Post Postao/la dmarijon »

I dalje ćemo još tri dana uspoređivati to što je hamilton svjesno želio vettelu slomit prednje krilo (ako si prljav, to se tako radi) s time što ga je isprovocirani vettel tuknuo nepromišljeno gumama, znajući da neće ošteti ni sebe ni njega. Divno...
Nego, što je bilo s hamijem? Otkud ta karma.
Samo neka se trkaju.
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

vidc je napisao/la: amateri ste obojica. to se radi paljenjem zadnje maglenke, ne riskiraš sudar jer ipak ne kočiš. pali prvi put dok ne skontaju :D
...nisi ti dobro shvatio - bit i je da te naguzi ako ga odrađuješ...on kriv plaća direktno iz džepa ili osiguranje a ti ne popravljaš auto sa novim djelovima...a ako je malo jači sudar odmah i ovratnik, pa ne možeš spavati, pa problemi u sexu, pa posjetiš još i psihijatra...znam neke koji su dobro zaradili...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Toon je napisao/la:
vidc je napisao/la: amateri ste obojica. to se radi paljenjem zadnje maglenke, ne riskiraš sudar jer ipak ne kočiš. pali prvi put dok ne skontaju :D
...nisi ti dobro shvatio - bit i je da te naguzi ako ga odrađuješ...on kriv plaća direktno iz džepa ili osiguranje a ti ne popravljaš auto sa novim djelovima...a ako je malo jači sudar odmah i ovratnik, pa ne možeš spavati, pa problemi u sexu, pa posjetiš još i psihijatra...znam neke koji su dobro zaradili...
a ja tebi pokušavam objasnit zašto je hamilton u krivu :D
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

King iCool je napisao/la:Kazna koja to zapravo i nije pošto je još povećao prednost u ukupnom poretku.
Propala trka i bodovi su Hamoju radi njegovog tima, to se ne spominje kolko vidim, Vettel apsolutno ništa nije kriv za Hamovo 5. mjesto.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

zaiskrilo je već nakon 8 utrka. Damn son. Nadam se da će i dalje bit blizu Ferrari i Merc jer bi to mogla bit sezona za pamćenje.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

F2004_the_best_ever je napisao/la:.........
Vettelu osim idiotskog bočnog nasrtanja na Hamiltona zamjeram i to što posle utrke nije preuzeo odgovornost i izvinio se za svoj glup potez fanovima, gledateljima a i Hamiltonu.
Vettel potez je bio u afektu. Hamiltonov potez je bio promišljen - kako dići živac Ferrarijevom lovcu na pobjedu i dobro posloženom ferrariejvom bolidu - klasična prljava igra ZBUNI SVOJEG PROTIVNIKA..... pa mirno odnesi pobjedu.

Već sam napisao; Sebastien Vettel nije Nico Rosberg, tako da je Lewis počeo igrati igrice......

Zato se Lewis Hamilton treba prvo ispričati Sebastinu Vettelu, pa si onda fino porazgovarati, pa će se i Sebastian Vettel ispričati Lewisu. Vjerovatno bi mu Lewis obećao da to više nikada neće napraviti.

A sad budimo realniji; Lewis neće priznati svoju krivicu. A Seb sada zna da ima prljavog protivnika. Ali ne zna koliko još ima prljavih poteza.... tako da će Seb sada biti iskusniji i pametniji, kada vidi Britanca ispred ili iza sebe.

Sve u svemu, Seb nije niti tup, niti glup, niti naivan da se izvinjava Lewisu. Kada se ovaj njemu neće izviniti - prvi. A Lewis je prvi počeo. Jednostavno - kao dječja igra.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Evo čitam i ne vjerujem što čitam.

Ajmo još jednom.

Prvo, Hamiltonov ''incident''. Nitko u svijetu F1, NITKO, od komentatora, novinara, vozača, šefova momčadi nije ni pisnuo išta o bilo kakvoj Lewisovoj krivici. I ne govorim samo o engleskim medijima, već i njemačkom AMuS-u - koji kaže da je prvotna odluka trebala biti DISKVALIFIKACIJA, ali da zbog straha od utjecaja na prvenstvo takva odluka nije donesena. Dakle, njemački mediji su otišli najdalje sa Vettelom, ni ne osvrnuvši se na Hamiltonovu tobože krivicu. Jedino vas tucet bisera s F1-HR vidi ovdje Hamiltonovu veliku zavjeru da isprovocira Vettela, jednostavno žalosno koliko ste zasljepljeni mržnjom.

Točno i da prihvatimo tezu da je HAM pokvareno smeće, ajmo for the sake of discussion to prihvatit. Znači, smeće je i želi osvojit naslov (i utrku dakle) svim sredstvima. Koji je najbolji način za to? Vozit i ostatak utrke, dominatno kao i do tog trenutka, nakon osvojenog polea s preko pola sekunde pred momčadskim kolegom i preko sekunde pred Vettelom? Ne, očito je najbolji način isprovocirat Vettela da se zabije u njega, i potencijalno ih obojicu izbaci iz utrke, što mu jako ide u prilog s obzirom na stanje u prvenstvu #-o #-o #-o - Pa daj se malo slušajte šta pričate, ovo je horor stvarno.

I na kraju, podaci su doista okrutni, koliko god se vi tu trudili ispričati priču o zločestom Hamiltonu.
Although Vettel is adamant that he was brake-tested on the exit of Turn 15 as leader Hamilton prepared for the Baku race's second safety-car restart, the FIA's analysis of data from Hamilton's car showed no proof of that.
A sad Vettel - prvo, tipični Vettel, zabije se pa krivi druge vozače, ni prvi ni zadnji put, svi su višestruki svjetski prvaci takvi sve ok. Drugi potez je diskutabilniji i nakon što sam se smirio, i budući da imam doista dobro mišljenje o Vettelu (na stranu to što sam ga višestruko nazvao bakutanerom i kozojebom u žaru borbe, stvarno to ne mislim!), ne želim vjerovati da je to namjerno napravio. Vjerujem da mu je htio samo mahat rukom, ali se malo zanio i došlo je do kontakta. Nažalost, ovo nikad nećemo znati, niti je dokazivo.

U svakom slučaju, Hamiltonu je utrku ionako izgubio headrest, a ne ijedan od kontakata s Vettelom, samo me frapira potreba određenih članova da monstruiziraju lik i djelo Hamiltona kao najveće sotone, ali jednostavno i logika i podaci su protiv vas...
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Slash je napisao/la:Ne, očito je najbolji način isprovocirat Vettela da se zabije u njega, i potencijalno ih obojicu izbaci iz utrke, što mu jako ide u prilog s obzirom na stanje u prvenstvu.
Oni dva ne, ali namjestiti panjeve Massu i Pereza na Vettela svakako.
dmarijon
Legenda
Legenda

Nekako mi se čini da je jedino naivnije od vjerovanja da je vettelu ruka kliznula pa je slučajno udario vjerovanje u da će FIA reći "da, trebali smo ga kazniti (na kraju krajeva očito je), ali zeznuli smo i gotovo je"
Samo neka se trkaju.
Slash
Veteran
Veteran
Navijam za: utrkivanje

Post Postao/la Slash »

Vuksa_KC je napisao/la:
Slash je napisao/la:Ne, očito je najbolji način isprovocirat Vettela da se zabije u njega, i potencijalno ih obojicu izbaci iz utrke, što mu jako ide u prilog s obzirom na stanje u prvenstvu.
Opet, to je lakše nego napravit isto što je radio ostatak vikenda, izdominirat ga na stazi? #-o #-o #-o #-o
Nobody exists on purpose. Nobody belongs anywhere. Everybody's gonna die. Come watch TV.
pospani gad
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernanda Alonsa
Kontakt:

Post Postao/la pospani gad »

@Slash

A čuj. Nekada Seb vuče na kozojeba...... hehe. ;)
Što se tiče Lewisa, ipak je malo previše usporio. Da je npr. iza Lewisa bio Max Verstappen ili ne daj Bože Lance Stroll, moje mišljenje je da bi došlo do takvog sudara, da Lewis ne bi završio utrku. Ovako Lewis može biti sretan što je uopće završio utrku. Bez obzira što nije radio brake - test. Imao je sreće, što je iza njega bio ( na utrku za 1. mjesto, našpanani ) Sebastian Vettel.

S tim da je Lewis dovoljno pametan i ne bi tako usporio, da su iza njega bili Max ili Lance.
Ništa mi neće, ovaj dan pokvarit'.......... jer želim ( hoću ) med i mlijeko. I točka. :biggrin:
Tko meni ne vjeruje, to je njegov problem. :biggrin:
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Slash je napisao/la:
Vuksa_KC je napisao/la:
Opet, to je lakše nego napravit isto što je radio ostatak vikenda, izdominirat ga na stazi? #-o #-o #-o #-o
Jooj, demonizira se tu Hamiltona, ali nemoj ti tu sad odlazit u drugu krajnost.
Daj samo spoji dva i dva, Massa i Perez otraga, jedan gori od drugoga po užasnim preticanjima (Perez pogotovo). Užasno dug pravac, Mercovi motori, tebi ne bi palo na pamet usositi direktnog konkurenta za naslov? A da ti napred, pošto toliko možeš dominirati, odletiš od nereda iza sebe.
To se zove pohlepa, svi smo takvi. Puno imaš, još više hoćeš.
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Bottas i dalje pokazuje da je jednostavno pogubljen kad dolazi u situaciju da se s nekim mora borit kroz zavoj. Kimi mu je pustio prostora a ovaj išao jahat pasicu i opet ga spičio. Ali uvijek se izvuče na prvi krug i trkaći incident. Da je to bio koji drugi krug čisti DT. Očito DRS i ravnice su za njega
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
Ćale od Lewisa
Svjetski prvak
Svjetski prvak
Navijam za: Mercedes

Post Postao/la Ćale od Lewisa »

Bottas je okrenuo volan full u ljevo ali pasica ga je odnijela. Vettel iza vidjelo se na snimku je jednak kut skretanja imao i bez problema obojicu obisao bez kontakta jer nije koristio pasicu.
Da je ostao bottas neostecen sigurno bi dobio neku vrstu kazne.
slika
Chuck Norris
Veteran
Veteran
Navijam za: Fernando Alonso

Post Postao/la Chuck Norris »

Ovdje su neki dobro okrenuli priču, par stranica se raspravljao o Hamiltonu i je li trebao dobiti kaznu, a zanemaruje se ono najvažnije da Vettel nije dobio odgovarajuću kaznu. Jedina odgovarajuća kazna za ono je diskvalifikacija
...put u raj nije posut ružama...
marcus
Profesionalni vozač
Profesionalni vozač
Navijam za: Lewis Hamilton

Post Postao/la marcus »

Mislim kako je svima jasno da bi zbog prvenstva bilo (čitaj novaca za gazde) pogubno da su Vettela kaznili kako su zaista i trebali jer takav idiotski potez od svjetskog prvaka nije viđen od MSa.
Vjerojatno su računali da će izaći iza Lewisa, ali je Mercedesu "popravak" potrajao puno puno puno predugo.
Arguing on the Internet is like running in the Special Olympics: Even if you win, you’re still retarded.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Chuck Norris je napisao/la:Ovdje su neki dobro okrenuli priču, par stranica se raspravljao o Hamiltonu i je li trebao dobiti kaznu, a zanemaruje se ono najvažnije da Vettel nije dobio odgovarajuću kaznu. Jedina odgovarajuća kazna za ono je diskvalifikacija
A možda su razmišljali između 3 opcije:
- kazna za Hamiltona + diskvalifikacija Vettela
- manja kazna za Hamiltona + veća kazna za Vettela
- bez kazne za Hamiltona + kazna za Vettela

A uz Vettelovu kaznu i tehničke probleme sa zaštitom oko kokpita za Hamiltona ovako su dobili da su kaznili Vettela, Hamilton je prošao bez kazne, a opet su ih oboje imali blizu na stazi za napetu završnicu i bez puno prevrtanja po pitanju prvenstva.

Da su Vettela diskvalificirali i Hamilton na kraju osvoji naslov sa par bodova prednosti svi bi pričali kako je osvojio na prevaru jer je navukao Vettela da se izblamira i diskvalificira (slično kao što su 2010. nakon Njemačke pričali da bi Alonso u slučaju osvajanja bio "prljavi prvak"). A prije nego je objavljena kazna za Vettela već je bilo vidljivo da Hamilton ima problema sa zaštitom oko kokpita i da će morat u boks. Da su ga još i kaznili završio bi više iza Vettela i opet bi Vettel i sa većom kaznom dosta povećao prednost.

Ovako je Hamilton imao tehničkih problema, Vettel je kažnjen, njih dvoje su završili jedan iza drugog, a pošto su van podija razlika u bodovima je minimalna što dovodi do toga da su ostali praktički na istom odstojanju u prvenstvu uz to da su kaznili samo onog koji je zaslužio veću kaznu.

Na kraju utrke svi su dobili nešto:
- Vettel je povećao prednost za 2 boda
- Vettel je kažnjen tako da se ne može reći da mu se išlo na ruku
- mediji, posebno Sky koji slične situacije uredno koristi od 2014. na ovamo, je dobio novu dramicu o kojoj mogu razvlačiti do kraja sezone kako bi imali klikove na sajtu i gledatelje pred ekranima
- Liberty Media i F1 su dobili to da se situacija u prvenstvu nije promijenila nego su vodeći dvojac i dalje blizu jedan drugome
- Hamilton je dobio znanje da može lako isprovocirati Vettela
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
dmarijon
Legenda
Legenda

S jedne strane, možda je bottas ipak djelomično u pravu. Ne bi ga pasica odnijela da nije morao na silu na nju.
S druge strane, ovo s hamiltonom je samo još veće dno. "FIA" je potvrdila podatke (koji se se golim okom vidjeli - što bi dečki rekli sva sreća d aiza njega nije bio stroll ili neko treći). Dakle, FIA je zaključila da "oni ipak nisu krivo postupili kad nisu kaznili hamiltona" :D i da je njihov glavni sponzor isto tako u pravu :D. Hrvatska politika je mila majka za ovo.
Baš me zanima što će neovisne telemetrije reći, ako će uopće bilo što reći, čisto sumnjam da bi to bilo pametno i politički korektno.
Idemo dalje.

Sve u svemu, trka pravi ruski roman. Klimaks, tragedija, rat i mir, zločin i kazna.
edit: FIA" je potvrdila podatke, a englski novinari (ovdje citirani) proširili su i preuveličali vijest. top of the top.
Ne mogu sto posto tvrditi, možda se stvarno i sam vettel zahebo, ali zdrav razum i golo oko to ne prihvaća. Na kraju, nije ni bitno. Prošlo.
Samo neka se trkaju.
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Chuck Norris je napisao/la:Ovdje su neki dobro okrenuli priču, par stranica se raspravljao o Hamiltonu i je li trebao dobiti kaznu, a zanemaruje se ono najvažnije da Vettel nije dobio odgovarajuću kaznu. Jedina odgovarajuća kazna za ono je diskvalifikacija
Vettel je dobio beskonačnu puta veću kaznu od Hamiltona. Jedino je upitno zašto Hamilton za prljavu vožnju nije dobio ništa? ja vjerujem da su suci uzeli u obzir da je Vettelovo debilno ponašanje posljedica prljave provokacije Hamiltona koji se pravi anđeo koji misli na malu jadnu dječicu koja voze kartinge.
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

vidc je napisao/la:
Vettel je dobio beskonačnu puta veću kaznu od Hamiltona. Jedino je upitno zašto Hamilton za prljavu vožnju nije dobio ništa?
Nije Hamilton trebao dobiti kaznu, samo navijači Hamiltona jednostavno ne žele vidjeti grešku momčadi koja je Hamiltona koštala pobjede, pa štetu nastoje minimalizirati još većom kaznom za Vettela. Inače stop/go ne bi bio uopće problem i kazna bi im bila dovoljna da Hamiltonovi nisu pogrešili s ovratnikom i pobjedili.
Ispada na kraju da je Vettel kriv za Hamiltonov loš rezultat na ovoj utrci.
Chuck Norris
Veteran
Veteran

Cuky je napisao/la:
A možda su razmišljali između 3 opcije:
- kazna za Hamiltona + diskvalifikacija Vettela
- manja kazna za Hamiltona + veća kazna za Vettela
- bez kazne za Hamiltona + kazna za Vettela

O Vettelovoj kazni se nema šta razmišljati.Diskvalifikacija za namjerno udaranje, i tu prestaje svaka rasprava(neovisno o kazni Hamiltona).

O hamiltonovoj eventualnoj kazni se može diskutirati, napravio je prljav podal potez al iako sam isprva bio za kaznu, dojma sam da je napravio sve u skladu s pravilima
Chuck Norris
Veteran
Veteran

vidc je napisao/la: Vettel je dobio beskonačnu puta veću kaznu od Hamiltona. Jedino je upitno zašto Hamilton za prljavu vožnju nije dobio ništa? ja vjerujem da su suci uzeli u obzir da je Vettelovo debilno ponašanje posljedica prljave provokacije Hamiltona koji se pravi anđeo koji misli na malu jadnu dječicu koja voze kartinge.
Normalno da je dobio veću kaznu kad je to i zaslužio,ponavljam, ali nije dobio dovoljno visoku kaznu.Za ovaj potez je trebao dobiti najmanje diskvalifikaciju za ovu utrku.U ovom njegovu potezu je sve jasno, išao je namjerno udariti Lewisa i tu nema nikakve dileme da raspravljamo je li bilo slučajno ili namjerno
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

Chuck Norris je napisao/la:
vidc je napisao/la: Vettel je dobio beskonačnu puta veću kaznu od Hamiltona. Jedino je upitno zašto Hamilton za prljavu vožnju nije dobio ništa? ja vjerujem da su suci uzeli u obzir da je Vettelovo debilno ponašanje posljedica prljave provokacije Hamiltona koji se pravi anđeo koji misli na malu jadnu dječicu koja voze kartinge.
Normalno da je dobio veću kaznu kad je to i zaslužio,ponavljam, ali nije dobio dovoljno visoku kaznu.Za ovaj potez je trebao dobiti najmanje diskvalifikaciju za ovu utrku.U ovom njegovu potezu je sve jasno, išao je namjerno udariti Lewisa i tu nema nikakve dileme da raspravljamo je li bilo slučajno ili namjerno
nije dobio veću kaznu nego je samo on dobio kaznu ako nisi gledao utrku, Hamilton NIJE kažnjen za očigledni break test. Reć da nije namjerno je isto kao i reć da je Vettel volan držao sam jednom rukom pa mu je bolid slučajno pobjegao na Hamiltonov. čak su potvrdili da je svaki put na restartu radio istu stvar i to je opravdanje?
Suci su našli solomunsko rješenje jer su to 2 povezana incidenta. Realno bi bilo Vettelu diskvalifikacija, Hamiltonu 10 sekundi stop&go. S obzirom na to da je Hamiltona kaznio vlastiti tim, da su išli gurat kazne za obojicu jedan bi završio jedva u bodovima, drugi bi bio diskvalificiran.
Ovako kad se sve zbroji, ispalo je relativno pošteno
Zaključano