Novosti - Arhiva

Novosti o vozačima i timovima, glasine...

Moderatori/ce: F1NAC,Zweki,Scuderia,Cuky,47,gringo73

Zaključano
speedy56
Legenda
Legenda
Ja sam: Vozač
Navijam za: FAlonso ALotterer

Re: NOVOSTI

Post Postao/la speedy56 »

zonelsk je napisao/la:Od svih ovih pravila meni se jedino sviđa ova mogucnost za deply energije iz baterije po zelji vozaca. Bio bi fora kad nebi bilo limita na kolicinu snage / trajanje.
Recimo (karikiram) da imas opciju -> u 5 sekundi skuriti svu energiju pod cijenu da ti se sve pregrije i zapali, ili ako zelis deplojati to u duljini od 30 sec.
Mislim da bi to vozacima dalo puno prostora za taktiziranje...
WEC recept
Kako su do 2015. Audi, Toyota i Porsche imali različite hibridne sustave, to je dovelo do toga da su se lovili na različitim dijelivima staze.
Isto bi se moglo desiti i s ovime

Inače, ovaj prijedlog motora mi je super - ima to upravljanje KERS-om kao od 2011. do 2013., trebali bi imati bojli zvuk, i trebali bi biti jednostavniji i jefitniji, čak i nešto lakši (iako pitanje koliko lakši kad se doda više goriva kaj bi im trebalo u odnosu na ove)
Ali mi nema baš smisla sad nakon ovih hibridnih strojeva zadnjih 4 godine. Imalo bi savršenog smisla da je sad 2011. i da se to planira 2014.
slika
Cuky
Moderator
Moderator
Navijam za: Ferrari

Post Postao/la Cuky »

Here we go again... Javnim kritikama predloženih promjena pravila po pitanju motora od strane Mercedesa i Renaulta sada se i službeno pridružio Ferrari....naravno, Ferrari nebi bio Ferrari, a da uz svoje neslaganje ne doda "ako se to provede napuštamo F1" prijetnju

http://motorsports.nbcsports.com/2017/1 ... -f1-plans/
“Four wheels move the body, Two wheels move the soul.”

slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

ferrari prijeti?...nemoguće, ja i vidc u to ne vjerujemo...čista naklapanja...Ferrari nema nikakav utjecaj na to, može on prijetiti do sudnjeg dana, ne mogu oni ništa promijeniti.... :badgrin:
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
ivancina
Početnik
Početnik
Navijam za: McLaren

Post Postao/la ivancina »

Nije mi jasno zašto je ferrari prijeti odlaskom u temi novosti??
Predlažem otvaranje nove teme i da se samo upisuju datumi
vidc
Veteran
Veteran
Navijam za: Scuderia Ferrari

Post Postao/la vidc »

Toon je napisao/la:ferrari prijeti?...nemoguće, ja i vidc u to ne vjerujemo...čista naklapanja...Ferrari nema nikakav utjecaj na to, može on prijetiti do sudnjeg dana, ne mogu oni ništa promijeniti.... :badgrin:
Ma sve je to krinka. FIA ustvari radi sve na ruku ferrariju. ovo je fol da mi svi pomislimo kao da se ferrari buni a na kraju ce bit bas onako kako ferrari zeli
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Illmor i Cosworth podržavaju nova pravila koja je FIA predložila za 2021...također i iz Haasa kažu da im se te promjene čine kao dobra ideja

slika
vidc
Veteran
Veteran

Post Postao/la vidc »

eto vidiš, ferrari to gura preko haas-a.
sve rade samo da ferrari pobjedi
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:Illmor i Cosworth podržavaju nova pravila koja je FIA predložila za 2021...također i iz Haasa kažu da im se te promjene čine kao dobra ideja
Takve stvari mi idu na živce. Ova manjina koja i tako nema toliko novaca da nadjača ovu vodeću trojku nikne tu i tamo + neki poznati proizvođač i stalno kad se priča o novim motorima bude tipo " ovo nam se sviđa možda bi mogli uć", a niko onda nema muda da ide dalje. I stalno idu ta govorkanja "nova pravila bi trebala bit bolja" i nakon što se eventualno izglasaju ta nova pravila nema ih. I sad što ovima preostaje koji su u F1? pucaju pare na razvoj stvari poput MGU-H-a da bi se ta ista stvar ukinula potpuno. podržavaju, podržavaju... Nj nj nj nj.
slika
rFactor F1-HR WTCC LEAGUE CHAMPION 2011
zonelsk
Veteran
Veteran
Navijam za: FA

Post Postao/la zonelsk »

Ferrari, Mercedes, Renault, Honda (mozda) i Aston Martin (redbull)... Ne vidim da ce itko drugi doci..
I like to race, not to do laps alone.
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

a Cosworth je bio zainteresiran i za 2014, al nitko nije bio zainteresiran koristiti njihove pogone pa su se financije osušile i sve propalo...Ilmor je bio zainteresiran prije 2014. tako da nikad ne znaš...a i opet se Porsche spominje da bi mogao čak sa tvorničkom momčadi u F1

Najveći problem ostaje taj da će teško momčadi koje koriste pogon Mercedesa ili Ferrarija odlučiti prijeći na neko novo ime, pogotovo kad imaju primjer McLarena što se dogodi kad prijeđeš sa najbolje PU na novu

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Sve je to cak, mozda, vjerovatno. Zasto ne lupe sakom o stol i kazu evo ulazimo u f1 2021 i bok. Ovako se pravila mogu promjenit i opet ostat na 3 proizvodaca. Sto se dobilo? Osim spucavanja pun q para.
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

pa zato jer njihov ulazak u F1 ne znači ništa ako nitko nije zainteresiran koristiti njihove motore...ono, potrošiš stotine milijuna $ na razvoj i onda nitko ne kupi tvoj motor...kako propasti 101

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:pa zato jer njihov ulazak u F1 ne znači ništa ako nitko nije zainteresiran koristiti njihove motore...ono, potrošiš stotine milijuna $ na razvoj i onda nitko ne kupi tvoj motor...kako propasti 101
Mislim da je to najlaksi dio. Nova konfiguracija, manje momčadi požele novce koje bi dobile i backing..
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

evo još jedan primjer zašto je dobro imati više dobavljača u F1... CEO Lotusa iz njihove zadnje sezone (2015) kaže kako na VN Belgije kada je Vettel sa jednim stopom bio na trećem mjestu nikako nije htio Vettela na podiju. Vidjeli su po vremenima da ga Grosjean lagano pretiče te su Lotusu omogućili jači mod rada kako bi ga pritisnuli, zbog čega je i Vettel morao pritiskati te mu je u konačnici pukla guma. Vremena pokazuju da je nakon reakcije iz Mercedesa tempo Grosjeana popravljen za punih 8 desetinki sekunde. Grosjean je nakon utrke u garaži rekao da se bolid nikad tako dobro nije ponašao na stazi kao u tim zadnjim krugovima u Belgiji. Zanimljivo, Lotus nikada prije i poslije toga nije imao pristup tom modu rada motora.

https://www.f1fanatic.co.uk/2017/11/09/ ... -puncture/

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Cuky je napisao/la:evo još jedan primjer zašto je dobro imati više dobavljača u F1... CEO Lotusa iz njihove zadnje sezone (2015) kaže kako na VN Belgije kada je Vettel sa jednim stopom bio na trećem mjestu nikako nije htio Vettela na podiju. Vidjeli su po vremenima da ga Grosjean lagano pretiče te su Lotusu omogućili jači mod rada kako bi ga pritisnuli, zbog čega je i Vettel morao pritiskati te mu je u konačnici pukla guma. Vremena pokazuju da je nakon reakcije iz Mercedesa tempo Grosjeana popravljen za punih 8 desetinki sekunde. Grosjean je nakon utrke u garaži rekao da se bolid nikad tako dobro nije ponašao na stazi kao u tim zadnjim krugovima u Belgiji. Zanimljivo, Lotus nikada prije i poslije toga nije imao pristup tom modu rada motora.

https://www.f1fanatic.co.uk/2017/11/09/ ... -puncture/
you're kinda late :)

http://forum.f1-hr.com/viewtopic.php?p=369339#p369339
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

Evo ga Bernie kuka da više nije informiran o stvarima unutar firme za koju više ne radi te da je zaposlenicima, barem službeno, zabranjeno da o tim stvarima komuniciraju sa njime

https://www.f1fanatic.co.uk/2017/11/09/ ... cclestone/

EDIT: Nova komponenta za iduću sezonu biti će Ultra-ultrasoft koja će biti nova najmekša komponenta. Također, vrlo je vjerojatno i da će sve ostale komponente biti malo omekšane

https://www.f1technical.net/news/21441

slika
popeye
Veteran
Veteran
Navijam za: Mad Max

Post Postao/la popeye »

Cuky je napisao/la:

EDIT: Nova komponenta za iduću sezonu biti će Ultra-ultrasoft
#-o
slika
"Drivers don't come to the race track to make friends. You come here to get the trophy."
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Ocekivao sam megasoft pa hypersoft and so on
slika
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Simulacija otprilike zvuka od 2021.

F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Vuksa_KC je napisao/la:Simulacija otprilike zvuka od 2021.

Ovaj zvuk je sam po sebi uzas
slika
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

mislim da će biti jako različito od toga...prvo, motor će se vrtiti na 3-4 tisuće okretaja u minuti više, neće biti MGU-H koji će dio energije koja bi inače postala zvuk pretvorio u el. energiju + turbo će vrlo vjerojatno biti manji jer će postojati turbo rupa (koju sada uspješno začepljuje MGU-H na ubrzanjima), a čim je turbo manji manja je energija potrebna da ga se zavrti čime se smanjuje turbo rupa. Tu će se dakle još ponešto zvuka dobiti.

Ovo gore sa snimke je ona ista fora koju već nekoliko utrka furaju u Force Indiji sa drukčije pozicioniranim mikrofonom, nikakva simulacija za 2021 kao što autor klipa piše u naslovu

slika
F1NAC
Moderator
Moderator

Post Postao/la F1NAC »

Koliko god staza u Brazilu bila zanimljiva volio bi da ga izbjegnu u širokom luku. Nakon što su neki dan napadnuti Mercedesovi mehaničari, jučer po noći nakon što su napustili stazu članovi Saubera su napadnuti na način da se jedan auto zabio u njihov kombi i još jedan auto je bio ispred njih kako bi ih zaustavili. Srećom nisu uspjeli
Be careful leaving circuit even with added security. Just got hit by one car trying to make us stop with another ahead. Even left at an odd time (late) and they either followed or were alerted of a van headed that way past the end of the police presence near track.
Ovo je izjava Ruth Buscombe koja je zadužena za strategije u Sauberu.
slika
Toon
Veteran
Veteran
Navijam za: mclaren

Post Postao/la Toon »

Cidade de Deus...nažalost i dalje...ako nisi Brazilac velike su šanse da se ovo desi...
"Damn it, Steven, we're men. It's our god-given right to watch sports and smut."
"Oh mighty one in the heavens who created the mountains, the seas and beer ..."
"I'm married to a woman named ... something!"
Vuksa_KC
Veteran
Veteran

Post Postao/la Vuksa_KC »

Ovi iz Mercedesa se trebaju kretati s Hamiltonom i neće se ništa desit. *bad racist joke* :D
Cuky
Moderator
Moderator

Post Postao/la Cuky »

nova, nedavno najavljena, još mekša komponenta guma koja se uvodi za slijedeću sezonu biti će označena ružičastom bojom. Dakle, sad imamo od najmekše prema najtvrđoj: Ružičasta - Ultra-Ultrasoft, Ljubičasta - Ultrasoft, Crvena - Supersoft, Žuta - Soft, Bijela - Medium, Narančasta - Hard, Zelena - Intermediate, Plava - Wet

https://www.f1fanatic.co.uk/2017/11/12/ ... will-pink/

Također, konačan naziv komponente nije još određen, a na svom twitteru Pirelli Motorsport je postavio anketu gdje fanovi mogu glasati između Megasoft, Extremesoft i Hypersoft

https://twitter.com/pirellisport/status ... ll-pink%2F

slika
Zaključano