Johnny Herbert sigurno je jedan od najblaženijih karaktera koji su ikada pojavili u Formuli 1. Apsolutno sjajan čovjek, uvijek vedar, nasmijan, optimističan, s krasnim smislom za humor. Nikada nisam sreo nikoga tko bi o Johnnyju rekao išta loše. Pravi ˝nice guy˝.Emerson Fittipaldi je napisao/la:Gospodine Jergoviću možete li mi reći nešto o Johnnyu Herbertu, kakav je on kao vozač, kakav je čovjek, jeste li ikad pričali s njim, kakav mu je bio uspjeh u formuli 1. Hvala
On je bio briljantna nova britanska nada 1988., ali onda je doživio stravičnu nesreću u Brands hatchu, u utrci Formule 3000. 1989. je dobro krenuo u Formul1 i u debiju u Brazilu osvojio 4. mjesto, ali onda se pokazalo da su posljedice ozljeda na njegovim nogama ipak puno osjetnije nego se isprva činilo, pa ga je Briatore izbacio iz Benettona sredinom sezone. Kasnije je Herbert ipak spasio F1 karijeru, i čistom snagom volje i talentom uspio se vratiti natrag. Čak je 1995. opet vozio za Benetton i osvojio dvije pobjede za njih. Karijera mu je (uz još jednu pobjedu za Stewart) trajala sve do kraja 2000., i bila vrlo solidna, premda vjerojatno nikada nije bila onakva kakva je mogla biti da nije bilo te nesreće 1988.
Dok sam radio u Formuli 1 puno sam se puta s njim sreo i puno puta smo pričali. Posljednji put smo pričali u baru hotela u Kuala Lumpuru, navečer nakon njegove posljednje utrke u Maleziji. Johnnyja su dogurali u kolicima jer je u toj posljednjoj utrci imao kvar ovjesa koji ga je izbacio u zaštitnu ogradu. Nešto je lagano ozljedio nogu, pa su mu je preventivno stavili u nekakav gips. Ali to ga nije spriječilo da dođe na oproštajni F1 party u hotelu, naravno sa širokim osmijehom na licu...
Nakon Formule 1 Johnny je nastavio, na veliko zadovoljstvo svih u svojoj okolini, voziti u utrkama sportskih prototipova, s puno uspjeha. (Još dosta ranije, 1991., pobijedio je i u utrci 24 sata Le Mansa.)