P&O - Srpanj 2007

Mladen Jergović odgovara na vaša pitanja...
Zaključano
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la Mladen Jergović »

pospani gad je napisao/la:Koliko je nama laicima poznato, zaista maltene svatko tko ima vreću novaca može kupiti mjestio u F1 (kada je ono dostupno, mislim prazno ili je gazda potreban novaca)...

Što je sa Christianom Klienom? Da li je on tipični takav plaćeni vozač? Red Bull mu je kupio mjesto u Jaguaru, držao ga je u Red Bullu, a sada navodno nije više pod Red Bullom, te mu je otac manager i kao takav sredio mu je mjesto u Hondi... a sada će testirati za Spyker... O čemu se radi? Negdje štancaju € ili...??!
Zapravo, danas sa svim ovim tvorničkim ekipama velikih proizvođača (koje ne oskudijevaju u novcu) više nije tako lako kupiti mjesto u Formuli 1. Praktički je Spyker jedina ekipa u kojoj to još jest moguće, premda sam siguran da bi jako dobar vozač s velikim budžetom bio dobrodošao i u Williamsu, Super Aguriju i Toro Rossou. Ali samo ako je i jako dobar vozač.
Christian Klien ima, očito, pristup do vrlo darežljivih sponzora koji su pomogli i u pronalaženju mjesta u Hondi, i koji bi mogli platiti za ovo upražnjeno mjesto u Spykeru.
osobno, ne mislim da je on osobito dobar vozač. Imao je dosta prilika u Formuli 1 i nije se baš pokazao nekom senzacijom.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Re: ...

tg je napisao/la:http://www.f1-live.com/f1/en/headlines/ ... 0857.shtml, prokomentarisite ovaj tekst!
Nije mi se ništa otvorilo, samo neka home stranica.
p@rtibrejker
Veteran
Veteran
Ja sam: Vozač
Navijam za: Hrvatsku Kunu

Post Postao/la p@rtibrejker »

Kolega tg se malo zeznuo u postanju i pobjegnuo mu je zarez. Ovo je pravi link:

http://www.f1-live.com/f1/en/headlines/ ... 0857.shtml
- Oviedon Ihmisohjus -
...who are you to wave your finger?...
ignore lista: MP4don - 07.04.09. ivanpetka - 29.07.09. mmilo42 - 02.10.09. Butt-kisser 23.10.09. Felipe Massa 01.08.10.
LeoZGB
Rezervni vozač
Rezervni vozač
Navijam za: Nikoga

Post Postao/la LeoZGB »

p@rtibrejker je napisao/la:Kolega tg se malo zeznuo u postanju i pobjegnuo mu je zarez. Ovo je pravi link:

Zanimljiv clanak a nakon citanja istoga mi je sinulo pitanje.
Sta zapravo Schumacher moze raditi u ferrariju(znam bilo je vec govora o tome). Moje misljenje je sljedece svaki vozac ima svoj stil voznje i koliko god bili slicni mislim da se svi razlikuju kao otisak prsta sto znaci Schumacher moze pomoc u nekim sitnicama (kao predlaganje massi da zatvori onu rupu na nosu) ali mislim da nemoze nesto utjecat na razvoj bolida jer ne znam vise koji vozac je rekao da kada je sjeo u schumacherov bolid mu je bilo nemoguce vozit i nevjerojatno kako schumacher moze biti toliko brz u istome.

Nadalje ako je tamo kao massin mentor sta zapravo moze napravit ako nije konstantno s njim a i da je opet dolazi do one price o razlicitim stilovima voznje.

I trece zar se isplati drzat nekoga tamo za 7mil. eura tko nema neku funkciju a vozač kojeg plačate 55 mil eura MOŽDA zbog toga ne ostvaruje valjane rezultate makar kazete a i rekli ste to tri posta iznad da to kimija niti naj manje ne smeta sto mislim da ipak ne drzi vodu u potpunosti.
Sex is like hacking...U go In..U go out...and U pray that U didn´t left something behind

Bolje proliti malo s Parkinsonom, nego zaboraviti popiti s Alzheimerom.
slika
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

muamert je napisao/la:Postovanje gosp. M.J.

Imam dva pitanja.

1. Obrtni moment u F1. Dali znate koliki je maksimalan. Trazio sam po netu ali nigdje nisam nasao bas decidno da kaze neku vrijednost. Jedino sto sam nasao je da velik moment bas i nije toliko bitan i da je maksimalan pri otprilike 16000 o/min. Pa sam onda uzeo papir i olovku i sam izracunao koliko bi to trebalo biti i izadje oko 330 Nm. pretpostavio sam za max snagu da je 750KS. Uostalom evo slicica na linku kako sam ja to izracunao pa ako neko misli da sam negdje pogrjesio neka me ispravi

http://img119.imageshack.us/my.php?image=momentoo8.jpg

2. Mozete li nam nesto reci o ''ohladjenom'' gorivu koje je ferrari koristio mislim samo na jednoj utrci. Da li je to u stvari iskorištena ona da ako je tekucina hladnija zauzima manju zapreminu, pa bi s time imali i vise goriva u istom rezervoaru...

Toliko
Zahvaljujem
1. Ja vam vjerujem za tu računicu, premda nemam puno pojma o njoj. Ali, službeno nećete pronaći baš ouno podataka za okretni moment. Tp su podaci (puno više od čiste snage) koje niti jedan proizvođač nerado javno obznanjuje.
2. Ohlađeni benzin je sada zabranjen, jer bi ga koristile sve ekipe, pa nitko ne bi imao nikakvu prednost, a samo se povećava i poskupljuje količina opreme koju ekipe donose na grid prije utrke.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Re: Jenson

amaster je napisao/la:Gospodine Jergoviću:

Kakav bi Jenson bio u Mclarenu ili Ferrariju. U Ferrariju sigurno bolji od Masse.
Moje mišljenje o Buttonu je jako dobro. Vrlo suptilan vozač preciznog stila i velike brzine. Mislim da nije posve u rangu Alonsa, Hamiltona, Räikkönena ili Kubice, ali je svakako dosta bolji od Masse.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Re: o pravilima

pedro3 je napisao/la:Gospodine Jergović, premda meni osobno se svidja formula 1 ovakva kakva je, tehnoloski vrhunac, objektivno je ipak puno ljudi koji bi zeljeli promjene u svrhu vise pretjecanja i uzbudjenja i razmisljajuci na taj nacin- koje bi po vama promjene trebalo uvesti u formulu 1(spominju se mnoge promjene pravila, da li i medju njima po vama ima neka pametna)? I da li mislite da bi formulu trebalo mijenjati, jer sada je ona tehnoloski vrhunac i jedini nacin da dodje do gore navedenih pojava je uciniti da vise ne bude toliko superiorna i sa mozda koristenjem jednostavnije ili bolje receno "sirovije" tehnologije, nesto poput- 1. izbaciti traction control i elektroniku za mijenjanje set-upa usred kruga tijekom utrke, nekad je navodno trebalo "imati muda" za stisnuti gas na izlasku iz zavoja dok danas rijetko tko dolazi do toga da se moze reci da je hrabar jer ih tc spasava,2. rijesiti problem aerodinamike koja predstavlja veliki problem pretjecanja, mozda na nacin da se uvedu drasticne promjene u tom pogledu kako bi smanjili utjecaj prljavog zraka i mozda --> 3. ponovno uvodjenje slick guma kako bi se povecala vaznost guma u odnosu na aerodinamiku sto se tice drzanja 4. manje efikasne kocnice,od mozda drugacijih materijala sa kojima bi bilo teze procijeniti limit i sa kojima bi bilo lakse pogrijesiti,tj. tko forsira moze i pogrijesiti, a tko ne bit ce prespor(mozda najbitnija stavka), 5. manualni mjenjac,6. mozda td motori. Samo neke od ideja, zanima me da li se slazete sa njima kada bi se gledalo na taj nacin i u tom smjeru i da li i vi mozda tako nesto i sami prizeljkujete. I , moram priznati da mi se svidja ekolosko razmisljanje na nacin kocenje stvara energiju i iskoristavanje iste, ali da se to onda koristi i u osobnim automobilima.
Negdje smo na ovom podforumu već imali ovo pitanje, i ja sam odgovorio na njega, otprilike pobrojavši sve ove stvari o kojima govorite, osim turbo diesel motora koji mi se kao koncept ne sviđaju. Po meni su najvažnije pojednostavljena aerodinamika, ukidanje većine elektronike, čelične kočnice, slik gume i manuelni mjenjač.
Mislim da je OK da Formula 1 bude vrhunac tehnologije, ali čemu to zapravo služi, osim inženjerima? Publika sigurno nema nikakve koristi od TC-a ili od poluautomatskih mjenjača ili od karbonskih kočnica. Za publiku bi utrke bile jednako uzbidljive i bez tih stvari, i auti bi sigurno izgledali (i zvučali) sjajno i bez njih.
Što se reciklaže (toplinske i druge) energije u Formuli 1 tiče, to je super ideja, ali uvjeren sam da je to grozomorno skupa stvar. Uopće nisam uvjeren da će u normalno dogledno vrijeme to biti nešto što će se moći komercijalno (dakle, da ne bude egzotično skupo) koristiti. Ali, možda sam i u krivu.
M. Schumacher

Post Postao/la M. Schumacher »

Mladen Jergović je napisao/la:

Kakav bi Jenson bio u Mclarenu ili Ferrariju. U Ferrariju sigurno bolji od Masse.
Moje mišljenje o Buttonu je jako dobro. Vrlo suptilan vozač preciznog stila i velike brzine. Mislim da nije posve u rangu Alonsa, Hamiltona, Räikkönena ili Kubice, ali je svakako dosta bolji od Masse.
Pozdrav Mladene!
Kad je već riječ o buttonu pitao bih vas za vaše mišljenje o njegovoj izjavi da bi se mogao povući iz F1,ako se ne poprave stvari u Hondi (u što ja sumnjam),mislite li da bi se stvarno mogao povući??ili možda otići u drugu ekipu,ako da koja bi to bila ekipa?
Schumi KRALJ
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

p@rtibrejker je napisao/la:Kolega tg se malo zeznuo u postanju i pobjegnuo mu je zarez. Ovo je pravi link:

Aha, tako već da.
Vjerojatno to nije posve bez veze. Moje informacije su da Räikkönen nije nešto razdragan činjenicom da Massa surađuje vrlo usko s M Schumacherom u svakoj mogućoj prilici. Kimi i Michael komuniciraju, ali samo kurtoazno.
Ali, mislim da Kimi nije pobijedio u Silverstoneu zato jer tamo nije bilo Schumachera, već zato jer je bio brz, auto je bio brz i on je zajedno s Chrisom Dyerom (opet), pripremio briljantnu taktiku za tu utrku.
Prije ili kasnije će doći utrka koju će Kimi dobiti, bez obzira na Michaela na zidu boksova.
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

LeoZGB je napisao/la:

Zanimljiv clanak a nakon citanja istoga mi je sinulo pitanje.
Sta zapravo Schumacher moze raditi u ferrariju(znam bilo je vec govora o tome). Moje misljenje je sljedece svaki vozac ima svoj stil voznje i koliko god bili slicni mislim da se svi razlikuju kao otisak prsta sto znaci Schumacher moze pomoc u nekim sitnicama (kao predlaganje massi da zatvori onu rupu na nosu) ali mislim da nemoze nesto utjecat na razvoj bolida jer ne znam vise koji vozac je rekao da kada je sjeo u schumacherov bolid mu je bilo nemoguce vozit i nevjerojatno kako schumacher moze biti toliko brz u istome.

Nadalje ako je tamo kao massin mentor sta zapravo moze napravit ako nije konstantno s njim a i da je opet dolazi do one price o razlicitim stilovima voznje.

I trece zar se isplati drzat nekoga tamo za 7mil. eura tko nema neku funkciju a vozač kojeg plačate 55 mil eura MOŽDA zbog toga ne ostvaruje valjane rezultate makar kazete a i rekli ste to tri posta iznad da to kimija niti naj manje ne smeta sto mislim da ipak ne drzi vodu u potpunosti.
Jedno je sigurno: Schumachera ne drže u Ferrariju zato da uznemiri njihovu vrlo skupu akviziciju. I mislim da Räikkönen nikada neće priznati da ga Schumacher smeta ili uznemirava. Čak vjerojatno to stvarno niti ne misli, zato što ga vjerojatno stvarno ne smeta. Koliko mu malo ide na ganglije to neprekidno šuškanje između Schumachera i Masse, to je druga stvar. Ali, poznavajući Kimija, to ga možda čak dodatno i motivira, jednako koliko ga smeta.
Što se stilova vožnje tiče, tu ste u pravu. Schumacher je volio aute koji su za druge bili prenervozni i preteški u nosu. Možda je najveća kvaliteta Felipea Masse u tome što se natjerao da bude brz s upravo tako podešenim autom, pa su mu onda Schumacherovi savjeti vrlo dobro došli.
Što se
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

M. Schumacher je napisao/la:

Pozdrav Mladene!
Kad je već riječ o buttonu pitao bih vas za vaše mišljenje o njegovoj izjavi da bi se mogao povući iz F1,ako se ne poprave stvari u Hondi (u što ja sumnjam),mislite li da bi se stvarno mogao povući??ili možda otići u drugu ekipu,ako da koja bi to bila ekipa?
Mislim da jenson ima još nominalno odguliti 2008. u Hondi. Sam si je kriv jer je za velike novce prihvatio vrlo dugačak ugovor i rizik koji to nosi.
S obzirom da je maznuo više od 50 milijuna dolara, nije posve suluda pomisao da se možda i povuče. Premda, koliko ja znam te vozače, oni obično vole (i više od novca) dokazati koliko stvarno vrijede. Kao što je Senna htio voziti za Williams besplatno, tako će i Button voziti za neku jako dobru ekipu bez obzira koliko ga (slabije) plaćali nego Honda sada. Druga je stvar što mu je rejting sada prilično pao, pa se dobre ekipe baš ne lome za njim.
Po meni, Button bi odlično funkcionirao u McLarenu. Ali, šanse za to su vrlo male, jer Dennis će učiniti sve da Alonso i Hamilton ostanu što duže.
blazenko

Post Postao/la blazenko »

Poštovanje Mladene!

I ponovno kapa dolje na strpljenju i stručnosti kojom odgovarate na naša pitanja! Prošli mjesec sam Vas pitao da li je moguće na HTV-u ili nekoj drugoj TV prikazati neke od najvećih pobjeda Michaela Schumachera te ste Vi odgovorili da ćete pitati g. Blažička o toj mogućnosti, dakle, kakve su šanse da se to prikaže na TV? Gledao sam neke snimke sa engleskim komentatorima te sam nakon svega shvatio da mi je puno draže čuti Ivicu i Nevena, a još kad bi im se Vi pridružili u prijenosu bilo bi još bolje, iako su neki forumaši kritizirali njihov rad! Mislim da je Ivica unatoč svemu jedan od najboljih sportskih novinara kod nas i zasto ga žene vole, ha,ha.
pedro3

Post Postao/la pedro3 »

Gospodine Mladen, netko je spomenuo kako Massa ima slican stil voznje kao Schumacher. Smatram da je to tocno, sto se moglo i jako dobro vidjeti na jednoj od utrka prosle sezone(malezija ako se ne varam)na onoj grafici gasa i kocnice vozaca kad su njih dvoje tako pokazivali. Da li mislite da mu je to otpocetka odgovaralo ili je negdje testirajuci za Ferrari ili tek prosle godine prilagodio svoju voznju tako da bude sto slicnija Michaelovoj? I da li ga to cini brzim ili sporijim nego sto bi bio ako mu taj stil nije , kao Michaelu, urodjen? Netko je pitao tko je rekao, a mislim da su ako se ne varam? 1994. Jos Verstappen i Jean Alesi 1996. izjavili kako je Schumacherov set-up nevozljiv. Verstappen, kao solidan vozac, koji je imao dobru reputaciju i dosta iskustva prije dolaska u Benetton je pri ulasku i pri izlazu iz zavoja gubio vrijeme jer mu odgovara klasican zadnji pogon stil voznje(kocenje na ravnoj liniji prije zavoja, sa postupnim dodavanjem gasa kroz zavoj do ful gasa na izlazu). Da li vas zivcira kad vam iste osobe postavljaju pitanja ili prema vama nemamo neki limit?:) I da li postoji neki rok do kojeg ste vi odlucili imati glavnu rijec na ovom forumu ili ce to biti jos dosta dugo, sto se svi nadamo? Jer, zadovoljstvo je kad netko tako strucan i informiran tako strpljivo odgovara na nasa pitanja , premda nismo ni mi bas neupuceni u formulu..
"I admire Michael immensely.Earlier his style tended to be mathematical, very calculated, like a machine. Now it is all so flowing and quite natural. Only one other has ever driven like this: Ayrton Senna, during his very best time." - Jean Alesi
kiby

Post Postao/la kiby »

Kad smo vec kod stilova voznje, Mladene vi ste bili rekli da uz alonsa i Kubicu jos i kimi ima onaj trzaj volana pri ulasku u zavoj, ali ne toliko naglasen kao kod prve dvojice. Moram rec da do sada nisam u proteklim utrkama uopce vidio da kimi to radi vec suprotno, lagan zakret volana. Ispravite me ako grijesim.
I mozete li reci gdje kimi dobiva na vremenu, jel to pri ulazu u zavoj ili izlasku iz zavoja. Malo detaljnije o njegovom stilu ako mozete jer ste i sami rekli da je on najbrzi vozac od konkurencije, pa me zanima.
hvala :idea:
McM fun
-Briatore-
Svjetski prvak
Svjetski prvak

Post Postao/la -Briatore- »

Mladene, što ono slovo "N" (valjda je N), na bolidu ispred cockpita, predstavlja? Jel to neki poklopac ili nešto sl.? Primjetio sam to i na Ferrariju, za ostale ne mogu tvrditi.
Evo slike (kliknite za uvećati):
slika
Zadnja izmjena: -Briatore-, dana/u 12 srp 2007, 15:16, ukupno mijenjano 1 put.
McLewis
Veteran
Veteran
Navijam za: McLaren i Mercedes

Post Postao/la McLewis »

poštovani gospodine jergović, pošto se nešto šuška da bi se mi članovi foruma mogli naći u zg negdje u devetom mjesecu bilo bi nam veliko zadovoljstvo kad bi se i vi mogli nama pridružiti !!! koliko je to moguće izvedivo?
Zadnja izmjena: McLewis, dana/u 12 srp 2007, 12:12, ukupno mijenjano 1 put.
McLaren u <3
Kenny
Legenda
Legenda
Navijam za: Williams i MS

Post Postao/la Kenny »

Gosp. jergoviću jednom ste pisali da Red Bullu fali dobar vozač. Da li bi Vettel mogao biti taj vozač iduće sezone.
stipest

Post Postao/la stipest »

Poštovani g.Jergović!

Možete li mi objasniti onu Vašu izjavu da je Senna vozio u Williamsu besplatno?

Hvala na odgovoru
SempreGilles
Početnik
Početnik
Navijam za: Fernanda Alonsa

Post Postao/la SempreGilles »

Fiorano04 je napisao/la:Da li nam možete reći tko je onaj ćelavac koji se stalno pojavljuje uz Kimija, primjetio sam da je i on iz McLarena prešao u Ferrari. Imaju li svi vozači takve ljude uz sebe i koja je njihova zadaća, jesu li oni maseri, pomoćnici, psihološki gurui ili nešto drugo?
Ah, Mark nešto, zaboravio sam mu prezime. To je fizio koji je bio s Kimijem u McLarenu, i kad je ovaj prešao u Ferrariju, jedan od uvjeta je bio da i njegov fizio dođe s njim.
To vam samo govori koliko su ti ljudi (i zanimanja) važni, i koliko njihove individualne kvalitete vozači cijene.
Arnell ;)
Kimijev fizio koji je oženjen za Finkinju i uz Kimija je još od njegovog prelaska u McLaren...
slika
Fernando Alonso \The Night Master/
Hungary 03.
Malaysia 05., Bahrain 05., Imola 05., France 05. Nurburgring 05., Germany 05., China 05.
Bahrain 06., Australia 06., Spain 06., Monaco 06., Britain 06., Canada 06., Japan 06.
Malaysia 07., Monaco 07., Nurburgring 07., Monza 07.
Singapore 08.
tg

...

Post Postao/la tg »

Dosta smo pricali o najboljima, sad su na redu "srednji" vozaci, kao sto su Trulli, Fizikela, webber, Massa, Button, Haifeld i Ralf! recite nam koje su njihove mane i vrline i ko je po vasem misljenju najbolji od njih? znam da su skoro svi od vozaca koje sam nabrojao u drugim bolidima, ali koga najvise cijenite kao vozaca od njih?
igor29

Post Postao/la igor29 »

Pozdrav Mladene.
Imam još jedno pitanje za vas vezano uz Ayrtona Sennu. Da li znate tko od aktualnih vozača danas, i u ono vrijeme, nije došao na pogreb, a da su recimo trebali biti tamo? Da li ste vi prisustvovali? Vaši dojmovi?
Ivan 26
Početnik
Početnik
Navijam za: Kimi
Kontakt:

Post Postao/la Ivan 26 »

gosp. Mladene...

Zelim cuti vase misljenje.... da li je Bernie Eccelston(valjda se vako pise) malo pretjerao sa otkazivenjem tj. izbacivanjem staza iz kalendara mislim na Francusku, USA,... koja je sljedeca.....vjerovatno Silverstone.... pa gdje mu je kraj, poceo je izbacivati legendarne staze koje se nalaze vec dugo u F1 mozda cilja na Njemacku i Italiju da bi otvorio trziste istoku... da li je tu vecinom novac presudan ili neki drugi faktor.... vi bolje znate Bernia pa mislite li da je malo pretjerao...

HVALA NA ODGOVORU 8)
M. Schumacher

Post Postao/la M. Schumacher »

Pozdrav!
Evo Mladene mislite li da bi nakon ovoga Mclaren ipak mogao biti optužen:"McLaren Mercedes bio je u nedozvoljenom posjedu dokumenata i povjerljivih informacija koje pripadaju "Scuderii Ferrari" te uključujući informacije koje su mogle biti korištene u dizajnu, razvoju motora i cjelokupnog bolida 2007 Ferrari Formula1".??
Meni nebi bilo ništa čudno ako ih se kazni,jer dokumente je ukrao njihov čovjek,po meni FIA nemože znati dali je on to htio iskoristiti u Hondi ili Mclarenu,a činjenica je da je on Mclarenov čovjek??to je samo moje mišljenje ali možda griješim? Hvala
Schumi KRALJ
a.novak
Početnik
Početnik
Navijam za: K.Raikkonen Scuderia Ferr

Post Postao/la a.novak »

pozdrav mladene e ovako imam jedno pitanje na video igrama ima nekoliko opcija podešavanja auta to su fuel/tires(gorivo/gume) Downforce(pritisnasila) Suspension(ja mislim valjda ovjesi nisam siguran) Chamber(valjda šasija neznam toćno ispravite me al znam da ima puno veze sa prednjim krajem bolida) onda Balance i ono što me najviše interresira je Toe in/out šta je to na bolidu shvatio sam da pomoću toga se brže prolazi krozzavoje ali možete mi objasnit tu funkciju toe.Hvala
a.novak volim jelenu.p
Mladen Jergović
Svjetski prvak
Svjetski prvak

pedro3 je napisao/la:Gospodine Mladen, netko je spomenuo kako Massa ima slican stil voznje kao Schumacher. Smatram da je to tocno, sto se moglo i jako dobro vidjeti na jednoj od utrka prosle sezone(malezija ako se ne varam)na onoj grafici gasa i kocnice vozaca kad su njih dvoje tako pokazivali. Da li mislite da mu je to otpocetka odgovaralo ili je negdje testirajuci za Ferrari ili tek prosle godine prilagodio svoju voznju tako da bude sto slicnija Michaelovoj? I da li ga to cini brzim ili sporijim nego sto bi bio ako mu taj stil nije , kao Michaelu, urodjen? Netko je pitao tko je rekao, a mislim da su ako se ne varam? 1994. Jos Verstappen i Jean Alesi 1996. izjavili kako je Schumacherov set-up nevozljiv. Verstappen, kao solidan vozac, koji je imao dobru reputaciju i dosta iskustva prije dolaska u Benetton je pri ulasku i pri izlazu iz zavoja gubio vrijeme jer mu odgovara klasican zadnji pogon stil voznje(kocenje na ravnoj liniji prije zavoja, sa postupnim dodavanjem gasa kroz zavoj do ful gasa na izlazu). Da li vas zivcira kad vam iste osobe postavljaju pitanja ili prema vama nemamo neki limit?:) I da li postoji neki rok do kojeg ste vi odlucili imati glavnu rijec na ovom forumu ili ce to biti jos dosta dugo, sto se svi nadamo? Jer, zadovoljstvo je kad netko tako strucan i informiran tako strpljivo odgovara na nasa pitanja , premda nismo ni mi bas neupuceni u formulu..
Prvo, mala isprika svima. Bio sam na službenom putiću i danas sam se vratio, pa je bila mala pauza u odgovorima.

Mislim da Massa originalno nije imao posve sličan stil Schuamcherovom - jednostavno zbog činjenice da je, kažu, Schumacherov stil stvarno jako unikatan.
Ali, navodno je Massa zaključio da, čak i ako mu taj stil vožnje i ne odgovara previše, još uvijek je brži njegov vlastiti stil, pa ga je odlučio posve usvojiti. Jasno ,asda mu se to možda isplati jer ga, navodno, Schumacher dosta aktivno brifira u vrijeme svake utrke.

Što se postavljanja pitanja tiče, nema limita, nema favorita ili manje omiljenih postavljača pitanja, i nema planoca da bo ovo prestalo. Jedino će se s vremena na vrijeme dogoditi da bude mala pauza, zbog mojih putovanja.
Zaključano